Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κάνει η ΓΕΝΟΠ εξαγωγές στην Αυστραλία; Πάει, χάλασε ο κόσμος!


Φρύαξαν πριν λίγο καιρό τα καθεστωτικά μέσα εναντίον της ΓΕΝΟΠ, όταν τόλμησε να μην ομνύει στη νέα παγκόσμια θρησκεία της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Λίγο νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την υλοποίηση της προεκλογικής του υπόσχεσης να αποσύρει τις ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, κάτι που δεν άρεσε καθόλου ούτε στη Μέρκελ, που θέλει να πουλά ανεμογεννήτριες, ούτε και στον Ολάντ, που θέλει να πουλά πυρηνικά. Ο Ολάντ βέβαια μας τέλειωσε νωρίς και το είχα γράψει πριν ένα χρόνο, όπως και για τον Γκάμπριελ, αλλά η Μέρκελ φαίνεται να μας έχει κατσικωθεί για τα καλά και, αφού χάσαμε τον αιωνόβιο Μητσοτάκη, πλέον μάλλον είναι η σειρά της Ελισάβετ ν' ανησυχεί.

Φαίνεται ωστόσο πως και στη μακρινή μας Αυστραλία κυκλοφορεί ανάλογη ΓΕΝΟΠ, καθώς, όπως βλέπουμε στην εικόνα την ιστοσελίδα του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα πολιτών για δημοψήφισμα με αίτημα "Australia to follow the lead of the USA and immediately withdraw from the Paris Climate Agreement. - Η Αυστραλία ν' ακολουθήσει την πορεία των ΗΠΑ και άμεσα ν' αποσυρθεί απ' τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα". Το αίτημα έχει εγγραφεί με κάθε επισημότητα με αριθμό ΕΝ0264 κι έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την ... υποστηρικτική επιχειρηματολογία:

  • α) Η ζημιά και η βλάβη στην αυστραλιανή οικονομία και ο οικονομικός πόνος που προκαλείται στους πολίτες και τους κατοίκους μας εξαιτίας του αυξημένου κόστους ενέργειας είναι πολύ σημαντικοί και είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν στο μέλλον.
  • β) Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Αυστραλίας είναι ασήμαντες και δεν επηρεάζουν μετρήσιμα την παγκόσμια μέση θερμοκρασία, πράγμα που σημαίνει ότι η συμμετοχή της Αυστραλίας είναι απλώς μια πολιτική χειρονομία.
  • γ) Η κύρωση της Συμφωνίας φαίνεται ότι αγνόησε τις ακόλουθες δηλώσεις της 5ης Έκθεσης Αξιολόγησης του Κλίματος (5AR) της IPCC του 2013: (i) το CO2 της ατμόσφαιρας αυξήθηκε κατά τα 15 έτη πριν από την έκθεση, (ii) δεν υπήρξε στατιστική βεβαιότητα ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και (iii) 111 από τα 114 κλιματικά μοντέλα πρόβλεψαν μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ό,τι δείχνουν οι παρατηρήσεις θερμοκρασίας. Αυτές οι δηλώσεις υπονομεύουν την έννοια της σημαντικής ανθρωπογενούς θέρμανσης και υπονομεύουν την αξιοπιστία των ισχυρισμών που βασίζονται στα αποτελέσματα κλιματικών μοντέλων.
  • δ) Η κύρωση φαίνεται ότι αγνόησε τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας και συγκεκριμένα: "Διατήρηση της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα των 2° C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και επιδίωξη περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5° C πάνω από τα επίπεδα της Προβιομηχανικής Εποχής". Η Συμφωνία δεν παρέχει καμία ένδειξη για το πότε αναφέρεται η "Προβιομηχανική", καμία ένδειξη για τον τρόπο με τον οποίο καθορίστηκαν οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες εκείνη την εποχή ούτε για τον τρόπο υπολογισμού της τρέχουσας μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας για τους σκοπούς της Συμφωνίας."


Όσοι διαβάζατε το ιστολόγιο απ' τις αρχές του 2016 ίσως θυμάστε την ανάρτηση "Μήπως ξέρει κανείς πόση ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή; Ο ΟΗΕ πάντως μάλλον ΟΧΙ!" και την ίδια άποψη φαίνεται πως έχουν και οι εισηγητές του δημοψηφίσματος. Όσο για τα κλιματικά μοντέλα, η πιο πάνω εικόνα τα λέει όλα: λάθος δεδομένα, λάθος αποτελέσματα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Μετά το Brexit και την εκλογή Τραμπ, ο Αγγλοσαξονικός κόσμος φαίνεται να επανασυστήνει ένα δικό του πόλο πλανητικής επιρροής κι αυτό καθόλου δεν αρέσει στους Γερμανούς και τους πιστότερους συμμάχους τους απ' την εποχή του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, τους Ρώσους. Τα χτυπήματα Τραμπ εναντίον Γερμανίας είναι απανωτά, η πολιτική του απέναντι στη Γερμανία δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική Ομπάμα-Κλίντον: πρώτα φρόντισε να στείλει το λογαριασμό για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, στη συνέχεια τελείωσε τη Συμφωνία του Παρισιού και πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο τον αμφιλεγόμενο αγωγό αερίου Nord Stream 2, που θα εξαρτήσει ενεργειακά όλη την Κεντροανατολική Ευρώπη απ' τη Γερμανία. Άλλωστε το έχω γράψει απ' το 2015: Με το ευρώ και την ενέργεια κανείς δεν χρειάζεται πλέον μια Βέρμαχτ για τον έλεγχο της Ευρώπης

Ήταν τέτοιο το σοκ στη Γερμανία, που έσπευσαν να καλέσουν και την Αυστρία σε σύμπραξη και η κοινή ανακοίνωση Γκάμπριελ - Κερν ήταν γεμάτη κραυγές απόγνωσης: "We cannot, however, accept the threat of illegal extraterritorial sanctions being imposed on European companies that are participating in efforts to expand Europe’s energy supply network!", "Europe’s energy supply network is Europe’s affair, not that of the United States of America!", "We decide who supplies us with energy, and how they do it, and we do so based on transparency and on free market principles",  "Foreign policy interests must in no way be linked to economic interests! There is still enough time, and opportunity, to prevent this!" Δεν ξέρω αν τα μετρήσατε, αλλά τέσσερα (4) απανωτά θαυμαστικά, σε ανακοίνωση τόσο υψηλού επιπέδου, είναι πολύ-πολύ εύγλωττα για το πώς νιώθουν οι ΑυστροΓερμανοί. 
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου