Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Διοικητικό Συμβούλιο ΑΔΜΗΕ προς Μπλάνα: Φέρε πίσω τα χρήματα της αύξησης

Γιώργος Φιντικάκης
Να επιστρέψει πίσω τα χρήματα της αύξησης που είχε δώσει και μάλιστα αναδρομικά στον εαυτό του, για όσο διάστημα ήταν διευθύνων σύμβουλος στον ΑΔΜΗΕ, ζητά τώρα από τον Ιωάννη Μπλάνα το Δ.Σ. της εταιρείας. Η απόφαση ελήφθη προ ημερών, κατόπιν εντολής του Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο και ζητά να γίνει κάθε νόμιμη ενέργεια για να επιστραφεί το ποσό στη εταιρεία.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των golden boys του ΑΔΜΗΕ, που είχαν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους και μάλιστα αναδρομικά αύξηση από τα περίπου 4.600 ευρώ που ελάμβαναν το μήνα σε 20.000 ευρώ. Το θέμα που είχε φέρει στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, είχε λήξει με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να ζητά την παραίτηση του τότε προέδρου
(Μανώλη Κορωνιωτάκη) και του διευθύνοντος συμβούλου (Ιωάννη Μπλάνα).
Ο πρώτος είχε συμμορφωθεί με την απαίτηση του υπουργού, και είχε επιστρέψει το καθαρό ποσό που εισέπραξε, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος είχε αρνηθεί να το κάνει, και ακόμη και σήμερα δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα. Σαν επιχείρημα χρησιμοποιεί το γεγονός ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος από τα τέλη του 2015, που αίρει το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, διάταξη της οποίας και έκανε χρήση. Ο κ. Μπλάνας μάλιστα διαθέτει ακόμη και σήμερα τον βαθμό του διευθυντή της εταιρείας, δικό του γραφείο, και εταιρεικό αυτοκίνητο.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του ΑΔΜΗΕ : "…στα τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε καταβολή συμπληρωματικών αμοιβών σε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (στον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο) συνολικού κόστους 500.000 περίπου. Ωστόσο η εταιρεία αποφάσισε την ανάκτηση του ποσού που αποδόθηκε στα ανωτέρω μέλη σχηματίζοντας σχετική απαίτηση στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις. Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει απαιτήσεις 247.000 ευρώ περίπου πλέον 112.000 ευρώ έναντι αυτών των αχρεωστήτως καταβλημένων πρόσθετων αμοιβών. Το ένα μέλος έχει ήδη επιστρέψει τα αποδοθέντα σε αυτό ποσά".

 https://energypress.gr/news/dioikitiko-symvoylio-admie-pros-mplana-fere-piso-ta-hrimata-tis-ayxisis

Αρχειοθήκη ιστολογίου