Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αδαμίδης: Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον καύσωνα – Μπαίνει και ο ΑΗΣ Αμυνταίου

"Έχει αυξηθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 10.000MW, από 5.000MW που είναι σε κανονικές συνθήκες", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Ανάλογες συνθήκες με τόσο αυξημένη θερμοκρασία, σε περιόδους αιχμής, είχαμε το 2008 και το 2009. Η ζήτηση είχε φτάσει στα 11.000MW", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς, ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα.
Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι, "η ΔΕΗ είναι έτοιμη. Ήδη σήμερα το πρωί, έχει ζητηθεί η
λειτουργία της μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου και μπαίνει στο σύστημα, που σημαίνει ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση του συστήματος".
Νέο πρόγραμμα της ΔΕΗ που εξασφαλίζει έκπτωση 21% στους καταναλωτές
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ανέφερε επίσης ότι έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο «Πρόγραμμα προπληρωμής» του ετήσιου λογαριασμού της ΔΕΗ, με το οποίο οι καταναλωτές μπορούν ενταχθούν σε αυτό, να εξασφαλίσουν έκπτωση 21%.
"Αν για παράδειγμα η κατανάλωση ρεύματος (όχι οι υπόλοιπες χρεώσεις) σε ετήσια βάση, είναι 500 ευρώ, αυτός που θα επιλέξει να προπληρώσει το ποσό και είναι συνεπής, θα πληρώσει περίπου 390ευρώ", εξήγησε ο κ. Αδαμίδης και συμπλήρωσε ότι "πρόκειται για μια ακόμα δυνατότητα που δίνεται στους συνεπείς πελάτες, να μειώσουν το ποσό που θα πληρώσουν, για μια από τις βασικές του ανάγκες. Σχετικά με τις υπόλοιπες χρεώσεις, κάνουμε έναν αγώνα να βγουν από τα τιμολόγια της ΔΕΗ" είπε.


 https://energypress.gr/news/adamidis-i-dei-einai-etoimi-na-antimetopisei-ton-kaysona-mpainei-kai-o-ais-amyntaioy

Αρχειοθήκη ιστολογίου