Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Χατζηαργυρίου: Επενδύσεις 1,25 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 σχεδιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ

«Οι προκλήσεις για τους Διαχειριστές της Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (DSOs) σήμερα είναι μεγάλες, καθώς αποτελούν τον βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αξιοποίηση του δυναμικού των ΑΠΕ, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας», ανέφερε κατά την εισήγησή του στο ετήσιο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Νικόλαος Χατζηαργυρίου.
Επιπλέον, όπως είπε, οι DSOs διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς και είναι αυτοί που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον
πολίτη.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαργυρίου, είναι «επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο, που θα επιτρέψει την υλοποίηση περισσότερων καινοτόμων έργων μέσω κινήτρων απόδοσης συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης του ρίσκου λόγω εφαρμογής καινοτομίας. Η υποστήριξη των DSOs προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι θεσμική, ρυθμιστική και χρηματοδοτική».
Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως είπε, πραγματοποιεί συνολικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως και με βάση το επικαιροποιημένο στρατηγικό του πλάνο σχεδιάζει επενδύσεις 1,25 δις ευρώ έως το 2020. Στόχος, όπως είπε, είναι ο εκσυγχρονισμός του ΔΕΔΔΗΕ και ο μετασχηματισμός του σε σύγχρονη εταιρεία διαχείρισης δικτύων, που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες.

 https://energypress.gr/news/hatziargyrioy-ependyseis-125-dis-eyro-mehri-2020-shediazei-o-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου