Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις μεταθέσεις εργαζομένων από μονάδες που έκλεισαν

Σε απάντησή του στην ανοιχτή επιστολή που του έστειλε η ΕΤΕ/ΔΕΗ σχετικά με το θέμα της μετάθεσης 62 εργαζομένων των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, Κερατέας - Λαυρίου και Αλιβερίου που δεν είναι σε λειτουργία, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης αναφέρει τα εξής:
«Κατανοώ πλήρως την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν.
Η ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον υπάρχουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ιεραρχία.
Ωστόσο μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο
παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ.
Άλλωστε μια μετάθεση από καταργούμενη θέση δεν είναι παρά ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕΗ εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της.
Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις  με τα συνδικάτα.
Η στήριξη αυτής της διαδικασίας είναι στήριξη της ίδιας της ΔΕΗ και του δημόσιου χαρακτήρα της, και βέβαια στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και της φιλοσοφίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση.
Ας περιφρουρήσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, την ουσία του μοντέλου των εργασιακών σχέσεων που υφίστανται στην Επιχείρησή μας, και το οποίο όπως γνωρίζετε περισσότερο από κάθε άλλον, βρίσκεται στο στόχαστρο.
Άλλωστε και οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν».

 https://energypress.gr/news/panagiotakis-pros-etedei-na-perifroyrisoyme-montelo-ergasiakon-sheseon-poy-yparhei-sti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου