Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Περίπου 230 εργαζόμενοι θα μετακινηθούν από το Ορυχείο Αμυνταίου - Δε θα χαθούν θέσεις εργασίας

Περίπου 180 εργαζόμενοι από το μόνιμο προσωπικό του Ορυχείου Αμυνταίου και 50 συμβασιούχοι εργολαβικοί θα μετακινηθούν σε άλλα ορυχεία στην περιοχή,αλλά δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας.
Την παραπάνω δέσμευση έλαβε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Ορυχείο Αμυνταίου, όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του κλάδου Ορυχείου Αμυνταίου, Οδυσσέα Σούλη, για να ενημερωθεί για το εργασιακό μέλλον των 540 μονίμων εργαζομένων στο ορυχείο και των 200 σε εργολαβίες, όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr.
Οι μετακινήσεις αυτές, όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, θα γίνουν με «αξιοκρατικά κριτήρια, με
γεωγραφική αξιοκρατία».
 «Από το μόνιμο προσωπικό αυτοί που είναι στη λειτουργία (στη βάρδια) γύρω στους 150-180 εργαζόμενους θα μετακινηθούν στα άλλα τρία Ορυχεία της ΔΕΗ στο ΛΚΔΜ, οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Αμύνταιο», ανέφερε μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, Αναστάσιος Τσιλφίδης. Σε ό,τι αφορά τους εργολαβικούς εργαζόμενους είπε ότι «από τους 200 περίπου εργολαβικούς οι 150 θα παραμείνουν στο Αμύνταιο ενώ υπόλοιποι 50 θα πάνε στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου».
Θα μετακινηθούν και 8μηνίτες
Παράλληλα, όπως αναφέρει το e-prolemeos, ερωτηθείς ο κ. Σούλης για το τι θα γίνει με τους 8μηνίτες που εργάζονται στο Ορυχείο Αμυνταίου είπε ότι, μερίδα των εκτάκτων θα μετακινηθεί σε άλλα ορυχεία του ΛΚΔΜ, όπως θα γίνει με μέρος του μόνιμου προσωπικού και των εργαζομένων στις εργολαβίες (δείτε ΕΔΩ).
«Υπάρχει πρόβλεψη και για τους 77 έκτακτους συμβασιούχους (8μηνα) στο Ορυχείο Αμυνταίου. Οι περισσότεροι- ίσως και περί τα 45 άτομα- προγραμματίζεται να μείνουν στο Ορυχείο και οι υπόλοιποι να μετακινηθούν στα άλλα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει καταληχθεί επακριβώς το νούμερο ή ποιοι θα είναι αυτοί που θα μετακινηθούν.

Αρχειοθήκη ιστολογίου