Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τσίπρας: Τα καλύτερα είναι μπροστά – Πουλάμε μόλις το 10% της παραγωγής της ΔΕΗ

«Κατορθώσαμε να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και η πώληση μονάδων της να περιοριστεί μονάχα στο 40% των λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής που ούτως ή άλλως θα βαίνει μειούμενο λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».
Με αυτή την αναφορά περιέγραψε Α. Τσίπρας το βασικό περιεχόμενο της συμφωνίας για τα ενεργειακά, στα πλαίσια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα.
Η ομιλία Τσίπρα χαρακτηρίζεται από μια προσπάθεια να δώσει το στίγμα ότι πλέον η χώρα γυρίζει σελίδα και το κυβερνητικό έργο χρειάζεται πλέον να
προσανατολιστεί στους τομείς εκείνους για τους οποίους εκτιμά ότι μπορεί να ανακτήσει πλεονέκτημα και πρωτοβουλία κινήσεων.
Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να δώσει μια “ένεση αισιοδοξίας”, ο πρωθυπουργός δήλωσε ό,τι «τα καλύτερα είναι μπροστά μας».
Σε ό,τι αφορά γενικά την επιτευχθείσα συμφωνία, ο πρωθυπουργός την χαρακτήρισε «ισορροπημένη» και «βιώσιμη». Εκτίμησε ότι βάζει τις βάσεις για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενώ χαρακτήρισε τα περίφημα αντίμετρα «δίχτυ ασφαλείας».
Ως προς το χρέος, ο πρωθυπουργός είπε ότι πλέον ήρθε η ώρα και οι δανειστές να τιμήσουν τις υπογραφές τους. Από μεριάς της, ό,τι ήταν να κάνει η ελληνική πλευρά, το έκανε, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για την απόφασή της ΝΔ να μην υπερψηφίσει τα αντίμετρα της συμφωνίας, μιλώντας για στρατηγικό αδιέξοδο.
Τέλος, ο Α. Τσίπρας προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ένα κύκλο επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, προκειμένου να λάβει σαφή εικόνα για όσα έχουν ήδη γίνει και όσα σχεδιάζονται στους τομείς ευθύνης τους. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της κυβέρνησης.

 https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου