Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σταθερή εκπροσώπηση έχει πλέον η ΔΕΗ στις Βρυξέλλες

Θοδωρής Παναγούλης
Μετά την περσινή συμμετοχή ενός στελέχους της ΔΕΗ στο 15θημερο «Summer School» για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ενέργειας, ο οποίος διακρίθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, φέτος η ΔΕΗ ετοιμάζεται να συμμετάσχει με 3 άλλα στελέχη (ο ένας από τη ΔΕΗΑΝ). Το «Summer School» οργανώνεται από το εγκυρότατο ίδρυμα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές College de l’ Europe στη βελγική πόλη Brugges και συγκεντρώνει συμμετοχές από ευρύ φάσμα φορέων του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η επιλογή έγινε με αντικειμενικές αξιοκρατικές διαδικασίες.
Με παρόμοιες διαδικασίες και μάλιστα μεταξύ 20 περίπου υποψηφίων, η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει εδώ και μερικούς μήνες επιλέξει και αποσπάσει στις Βρυξέλλες ανώτερο στέλεχός της, προκειμένου να
εξασφαλίσει την μόνιμη, σταθερή και εκ του σύνεγγυς εκπροσώπηση της Επιχείρησης στα όργανα της Ε. Ένωσης (Κοινοβούλιο, Συμβούλιο, Επιτροπή) και γενικότερα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Η ενασχόληση της ΔΕΗ με τα ευρωπαϊκά θέματα συμβάλλει στην συγκέντρωση πληροφοριών και γνώσεων χρήσιμων για το καθορισμό των θέσεων της αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξη των θέσεων αυτών καθώς και των γενικότερων συμφερόντων της χώρας, όπως δείχνει η πρώτη επιτυχία αλλά και η συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την νέα οδηγία για την εμπορία δικαιωμάτων άνθρακα 2020-2030.


 https://energypress.gr/news/statheri-ekprosopisi-ehei-pleon-i-dei-stis-vryxelles

Αρχειοθήκη ιστολογίου