Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Έφτασε η πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ακολουθούν οι αλλαγές σε οργανόγραμμα – Κλείδωσαν τρεις για τη νέα διοίκηση

Χρήστος Στεφάνου
Εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση ενέργειας η πιστοποίηση του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όρος για την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ από την Κομισιόν είναι ότι θα πραγματοποιείται εκ νέου η διαδικασία επανελέγχου της πιστοποίησης κάθε φορά που το Κινεζικό Δημόσιο, κάτω από οποιαδήποτε εταιρική οντότητα που ελέγχεται από το κράτος, εισέρχεται στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα.
Η άρση και της τελευταίας τυπικής εκκρεμότητας σε σχέση με τις απαραίτητες εγκρίσεις για νέο
σχήμα του ΑΔΜΗΕ, ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ σε ενεργειακό συνέδριο είχε αναφέρει ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.
Παράλληλα με τις διαδικασίες πώλησης και μεταβίβασης – υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην έκτακτη ΓΣ της ΔΕΗ εγκρίνεται η πώληση και μεταβίβαση του 25% στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ έναντι 295,6 εκατ. ευρώ – τρέχουν και οι εσωτερικές προετοιμασίες για το νέο διοικητικό σχήμα της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν έχουν ήδη κλειδώσει τα τρία πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση υπό το νέο μετοχικό σχήμα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας θα αποτελεί επιλογή του Δημοσίου, ο διευθύνων σύμβουλος θα είναι επιλογή του Δημοσίου με τη σύμφωνη γνώμη της State Grid ενώ ο κινέζος στρατηγικός επενδυτής έχει ζητήσει και θα τοποθετήσει στέλεχος της δικής του επιλογής για τις θέσεις του οικονομικού διευθυντή και του διευθυντή προμηθειών. Μάλιστα οι δύο διευθύνσεις δεν αποκλείεται στο νέο διοικητικό σχήμα να συγχωνευτούν σε μία. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες για ευνόητους λόγους δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, η τωρινή διοίκηση θα παραμείνει επικεφαλής με μία ή δύο πιθανές προσθήκες.
Να σημειωθεί ότι το νέο οργανόγραμμα θα προβλέπει τον ορισμό νέων ανώτατων διοικητικών στελεχών (θέσεις Γενικών Διευθυντών που σήμερα δεν υπάρχουν) αλλά και αύξηση των μελών του ΔΣ σε 9. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι εσωτερικές προετοιμασίες ώστε ο ΑΔΜΗΕ να είναι έτοιμος να περάσει στη νέα ... «ελληνοκινεζική» εποχή. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου