Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

"Το όργιο νοθείας και μεθοδεύσεων συνεχίζεται"



Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του σωματείου της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, το όργιο νοθείας και μεθοδεύσεων συνεχίζεται. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι ακριβώς είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, πόσοι ψήφισαν, ενώ διαφέρουν τα αποτελέσματα που έχει κάθε παράταξη για κάποια εκλογικά τμήματα.
Η δικηγόρος που κάνει χρέη κεντρικού δικαστικού αντιπροσώπου, αφού προσήλθε στα γραφεία του σωματείου δώδεκα μέρες μετά τις εκλογές, απέρριψε το αίτημα της παράταξής μας για την ορθή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των τοπικών τμημάτων και την εγκυρότητα τους, πράγμα που προβλέπεται και από
τον νόμο.
Στις εκλογές όλων σχεδόν των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΓΕΝΟΠ έχουν παρατηρηθεί τα ίδια εκφυλιστικά φαινόμενα με μεταφερόμενους ψηφοφόρους και η δύναμη των σωματείων παραμονές των εκλογών  παρουσιάζεται υπερδιπλάσια.
Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ενώ ο όμιλος ΔΕΗ έχει κάτω από 18000 εργαζόμενους και η ΓΕΝΟΠ έχει στη δύναμή της περίπου 12000 μέλη μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων, αν αθροιστούν οι ψηφίσαντες ο αριθμός προσεγγίζει τους εργαζόμενους ολόκληρου του ομίλου.
Στην ΕΔΟΠ π.χ. ενώ στα μέσα του Μάρτη ήταν εγγεγραμμένα μέλη περίπου 1800, στις εκλογές παρουσιάστηκαν μητρώα με πάνω από 2600 μέλη.
Στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στους 87 ψηφίσαντες οι μισοί είχαν ψηφίσει μέσα στην τριετία και σε άλλα σωματεία. Κάποιες φορές δε, σε περισσότερα από ένα.
Στην Πτολεμαίδα στις προηγούμενες εκλογές της ΕΔΟΠ είχαν ψηφίσει 130 εργαζόμενοι, τώρα ψήφισαν 356 όταν σ’ αυτό το διάστημα ο αριθμός των εργαζόμενων του ομίλου έχει μειωθεί.
Το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με επιστολή του στις 24-4-2017 προς τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης με θέμα ’παρατυπίες στο μητρώο μελών της ΕΔΟΠ’’ επισημαίνει ότι στις καταστάσεις μελών της ΕΔΟΠ παρατηρήθηκε το φαινόμενο να εμφανίζονται ως εγγεγραμμένα μέλη, άτομα που ανήκουν στο σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή ενημερωθεί σχετικώς και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά έχοντας έννομο συμφέρον.
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από την ΓΕΝΟΠ και από τα σωματεία να μας δοθούν οι καταστάσεις ψηφισάντων όλων των σωματείων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με διάφορα προσχήματα δεν τις δίνουν.  Σε κάποιες δε περιπτώσεις δεν έχουν κατατεθεί ούτε στη ΓΕΝΟΠ ούτε στα Πρωτοδικεία όπως ορίζει ο νόμος.
Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν από το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ με φανερή την προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για άλλη μία φορά, να δημιουργήσει πλαστούς και νόθους συσχετισμούς και πλειοψηφίες προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτικές του ξεπουλήματος, σε μια περίοδο μάλιστα που τα ζητήματα της ενέργειας έχουν πρωταγωνιστική θέση στη νέα συμφωνία-λεηλασία της κυβέρνησης με την ΕΕ – ΔΝΤ κλπ.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δηλώνουμε ότι μπροστά σ’ αυτόν τον εκφυλισμό θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο με αρχή τις εκλογές της ΕΔΟΠ.
Καλούμε τους εργαζόμενους έστω και τώρα να βγάλουν συμπεράσματα, να μην φοβηθούν, να μην υποκύψουν, να αντισταθούν, προκειμένου να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ανασυγκρότηση του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας
Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με την καθολική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις  17 Μάη 2017 και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου