Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αδαμίδης: Ο όμιλος ΔΕΗ χάνει περιουσιακά στοιχεία αρκετών δισ. ευρώ έναντι μικρού τιμήματος

«Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται 7 ημέρες μετά την  Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. που  ενέκρινε  την πώληση του 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στο Ελληνικό Δημόσιο (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ)  και μετά την πώληση του 24% στην Κινεζική Εταιρεία του Δημοσίου StateGrid, ολοκληρώνεται η απόφαση της Κυβέρνησης για τον πλήρη Ιδιοκτησιακό  Διαχωρισμό  του ΑΔΜΗΕ» ανέφερε μιλώντας στο άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου της ΔΕΗ ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης.
 Όπως τόνισε ο Γ. Αδαμίδης «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Όμιλος ΔΕΗ χάνει περιουσιακά στοιχεία  αρκετών δις ευρώ έναντι ενός πολύ μικρού τιμήματος, αφού όσα χρήματα της απομείνουν στα ταμεία
της, μετά την αποπληρωμή των φόρων από την πώληση, θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα απέδιδε ο ΑΔΜΗΕ  προς τη μητρική ΔΕΗ σε διάστημα λιγότερο από 4 χρόνια».
Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Γ. Αδαμίδης επισήμανε ότι «η επίκληση της Κυβέρνησης ότι διατηρεί τον ΑΔΜΗΕ υπό Δημόσιο Έλεγχο με το 51% στο Ελληνικό Δημόσιο, προφανώς και δεν μας καλύπτει, γι’αυτό άλλωστε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία - Μέλη της προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την αναγνώριση της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα στην περιουσία του Ομίλου ΔΕΗ άρα και της ΑΔΜΗΕ».

 https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου