Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Δήλωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σχετικά με το τροφείο

Ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μονομερή απόφαση της διοίκησης του μονο-παραταξιακού σωματείου ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας απαιτώντας αναδρομικά τα ποσά από την χορήγηση του τροφείου και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις για την απόδοση αυτών των ποσών, ως συνεισφορά του συνόλου των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ,  στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας και ιδιαίτερα τα πλέον ευάλωτα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Η απόφαση της διοίκησης του συγκεκριμένου σωματείου (που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ) να εναντιωθεί στη θέση της Ομοσπονδίας και του συνόλου των
πρωτοβαθμίων σωματείων της ΓΕΝΟΠ, δηλαδή να αποδοθεί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στη χορήγηση τροφείου για έξι μήνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης μαθητών στα σχολεία θα ήταν άνευ σημασίας αν αφορούσε αποκλειστικά ορισμένα από τα μέλη του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ. Θέλω να πιστεύω ότι η ευαισθησία και τα κοινωνικά αντανακλαστικά δεν απουσιάζουν από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του εν λόγω σωματείου.
Δυστυχώς,  οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν επηρεάζουν το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και κυρίως ακυρώνουν με έναν ακραία ιδιοτελή τρόπο την προσπάθεια έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης των χιλιάδων συναδέλφων μου. Επίσης, είναι κρίμα  που οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη έπεσαν στο κενό εξαιτίας της αλαζονείας της ηγεσίας του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ.
Με απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ θα αποδοθoύν πλέον αναδρομικά ένα ευρώ ανά ημέρα και ανά δικαιούχο για το διάστημα από 1/3/2015 έως 31/8/2015 σε τρεις δόσεις ενώ ταυτόχρονα και με αποκλειστική ευθύνη του εν λόγω σωματείου θα μειωθεί εφεξής τουλάχιστον ισόποσα το τροφείο που δικαιούνται οι εργαζόμενοι βάσει της ΕΣΣΕ 2015-2018.
Πιστεύω ότι το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ διαφωνεί με τις μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας του συγκεκριμένου σωματείου καθώς έχει δείξει έμπρακτα και σε πολλές περιπτώσεις την αλληλεγγύη του απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει την κορυφαία διαδικασία του σ.κ. , το επικείμενο 38ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα από 29 έως 31 Μαΐου.
Γ.Αδαμίδης

Αρχειοθήκη ιστολογίου