Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ: "Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εκπροσωπεί ως υπεύθυνος τύπου τη διοίκηση της ΔΕΗ"

Αποτέλεσμα εικόνας για dakegenop dei 
Πρωτοφανές !!
 Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εκπροσωπεί ως υπεύθυνος τύπου τη διοίκηση της ΔΕΗ.
 Προανακοινώνει αποφάσεις που θα πάρει η διοίκηση της ΔΕΗ σε βάρος των εργαζόμενων.
 Ξεπερνά κάθε πρόβλεψη και συνήθη συνδικαλιστική πρακτική, η προσωπική, μέσω face-book, επίθεση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ σε σωματείο-μέλος της Ομοσπονδίας.
 Ταυτόχρονα, με πρωτόγνωρη τακτική επιλέγει να επιτεθεί στη μεγαλύτερη παράταξη στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τη ΔΑΚΕ, αποδίδοντας της την ευθύνη των όσων καταγγέλλει.
 Αναρωτιέται εύκολα ο κάθε εργαζόμενος
-      Ποια ανάγκη οδηγεί τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε αυτή την πρωτόγνωρη καταγγελία;
-      Γιατί επέλεξε να ενεργήσει μέσω face-book και όχι σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της
ΓΕΝΟΠ, ως όφειλε;
-      Γιατί επέλεξε να κατηγορήσει τόσο απροκάλυπτα τη ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με την οποία συνεργάζεται στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ;
-      Πώς και για ποιον λόγο ξεπερνά ακόμη και τον θεσμικό του ρόλο, υποδυόμενος τον εκπρόσωπο του προέδρου της διοίκησης της ΔΕΗ και ανακοινώνει την ΠΕΡΙΚΟΠΗ του τροφείου, πριν καν η διοίκηση της ΔΕΗ πάρει ανάλογη απόφαση;
 Δυστυχώς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις συχνές κριτικές από πολλούς εργαζόμενους και συνδικαλιστές ότι, με την καθημερινή επαφή του στα κλειστά γραφεία της Χαλκοκονδύλη με τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, μετατρέπεται σε αυτόκλητο προπαγανδιστή κάθε περικοπής και κάθε αρνητικής απόφασης σε βάρος των εργαζόμενων.
 Πολλές φορές φαίνεται πως τις εισηγείται και ο ίδιος και δεν είναι λίγες οι φορές που η συνετή στάση των μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ έχει αποτρέψει τέτοιες πρακτικές, αναγκάζοντας τον να αλλάξει τακτική.
 Σήμερα, επιδεικνύοντας για μια φορά ακόμη τη γνωστή αλαζονική συμπεριφορά, καταγγέλλει σωματείο μέλος, το οποίο έχει προσφύγει νομικά προστατεύοντας κατά την κρίση του με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα των μελών του.
 Συγχρόνως, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανακοινώνει την περικοπή του τροφείου, δικαιώνοντας πλήρως όσους τον κατηγορούν για ενδοσυνεννόηση με την διοίκηση, διότι έως τώρα κανένα όργανο διοίκησης της ΔΕΗ δεν έχει πάρει ανάλογη απόφαση.
 Φαίνεται πλέον καθαρά και στον πιο αδαή ότι η αγωνιστική και καταγγελτική στάση της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ενάντια στις πρακτικές διοίκησης της ΔΕΗ, ενόχλησε πολλούς αλλά και άφησε έκθετο σε κάποιους τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.
 Για αυτό το λόγο ανέλαβε το ρόλο του γκαουλάιτερ της διοίκησης, ‘μαλώνοντας’ όσους, σωστά ή λάθος, τολμούν να εκφράσουν διαφορετικό λόγο. Σταλινικές πρακτικές γνωστές σε όλους μας από παλιές εποχές.
 Λυπούμαστε για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.
 Τιμούμε την παράταξή του και τα στελέχη της αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτές τις πρακτικές.
 Οι αποφάσεις και οι γνώμες πρέπει να κατατίθενται στα όργανα της ομοσπονδίας και μόνον.
 Η αγωνιώδης προσπάθεια του προέδρου να έχει κάθε φορά μία πολιτική ή διοικητική πλάτη δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
 Χθες με τον Σκουρλέτη σήμερα συνοδός και εκπρόσωπος του Παναγιωτάκη και του Σταθάκη.
 Εμείς ως ΔΑΚΕ χρόνια τώρα μάθαμε να αγωνιζόμαστε μόνοι και μόνο μία πλάτη δεχόμαστε. Τη δύναμη που μας δίνουν οι εργαζόμενοι και ΜΟΝΟΝ, οι οποίοι σε κάθε ανοιχτή διαδικασία μας επιβεβαιώνουν ως πρώτη δύναμη.
 Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να μαντρώσει με κάθε τρόπο τα στελέχη των πολλών παρατάξεων που έως χθες τον στήριζαν.
 Θα προστατέψουμε το κύρος της ομοσπονδίας λειτουργώντας θεσμικά και μόνον, θα σεβασθούμε όλα τα σωματεία και τα στελέχη όλων των παρατάξεων, μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές.
 Η ΔΑΚΕ είναι δύναμη ευθύνης και δεν θα παρασυρθεί από προκλήσεις ενόψει του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ.
 Τέλος, τις αποφάσεις για τις όποιες περικοπές του τροφείου αποφάσισε κρυφά η διοίκηση του Παναγιωτάκη θα τις φορτωθεί μόνον αυτή και οι εκπρόσωποί της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου