Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Αδαμίδης: Ψεύδεται η κυβέρνηση για τις μονάδες - Παπαδημητρίου: Ο κύριος δεν ξέρει από διαπραγμάτευση

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η πώληση μονάδων της ΔΕΗ είναι απόρροια της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου για τους λιγνίτες κι όχι συνέπεια των μνημονιακών δεσμεύσεων, έχει προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΓΕΝΟΠ και κυβέρνησης.
«Είναι μεγάλο ψέμα να λες στον ελληνικό λαό, ότι αυτά δεν μας τα ζήτησαν οι δανειστές, αλλά μας τα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» είπε την Παρασκευή από τη Μεγαλόπολη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. «Καμία Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιβάλει την πώληση
λιγνιτικών μονάδων», είπε ακόμα ο Γ. Αδαμίδης, για να συμπληρώσει ότι «κάτοικοι οικισμών στη Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους, για λόγους δημοσίου συμφέροντος», προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ΔΕΗ τα λιγνιτικά κοιτάσματα. «Δεν έφυγε κανείς, για να πλουτήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε. 
Οι δηλώσεις αυτές τέθηκαν υπόψη του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη, με τον υπουργό να καλείται να σχολιάσει την τοποθέτηση αυτή της ΓΕΝΟΠ.
Ο υπουργός αρνήθηκε της κατηγορίες που επέρριψε στην κυβέρνηση ο Γ. Αδαμίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η γνώμη του κυρίου… πως τον ονομάσατε; Ο κύριος αυτός δεν έχει τη δυνατότητα να ξέρει τι σημαίνει διαπραγμάτευση. Εγώ όμως ξέρω. Η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου φυσικά και δε βοήθησε τη διαπραγμάτευση».


 https://energypress.gr/news/adamidis-pseydetai-i-kyvernisi-gia-tis-monades-papadimitrioy-o-kyrios-den-xerei-apo

Αρχειοθήκη ιστολογίου