Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Eνέργεια: Η Μέρκελ επικεφαλής, για την πιο μεγάλη ληστεία των πολιτών στην ιστορία της ανθρωπότητας


Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η ΝΑΣΑ κι ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός από κοινού προσπαθούσαν να μας πείσουν πως "το 2016 ήταν το πιο ζεστό έτος στα χρονικά", ο Ιανουάριος 2017 ήταν "ο 3ος θερμότερος τα τελευταία 137 έτη", ο Φεβρουάριος 2017 ήταν "ο 2ος θερμότερος τα τελευταία 137 έτη", ο Μάρτιος 2017 ήταν επίσης "ο 2ος θερμότερος τα τελευταία 137 έτη" και βεβαίως κι ο Απρίλιος 2017 ήταν επίσης "ο 2ος θερμότερος τα τελευταία 137 έτη".


Αφού λοιπόν βιώσαμε όλη αυτή την "πρωτόγνωρη υπερθέρμανση", κάπου στο Μάρτιο η Δημοτική Επιχείρηση  στην Κοζάνη έστειλε τους λογαριασμούς της τηλεθέρμανσης και κοντέψαμε να χάσουμε τη μισή Κοζάνη από εγκεφαλικό, οι λογαριασμοί ήταν κάπου 40-50% πιο ψηλά απ' την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Καπάκι από πίσω έστειλε η ΔΕΗ τους λογαριασμούς ρεύματος και κοντέψαμε να χάσουμε αυτή τη φορά το ένα τρίτο της Ελλάδας από εγκεφαλικό, αφού κι αυτοί οι λογαριασμοί ήρθαν "φουσκωμένοι" σε
σχέση με πέρυσι. Άλλωστε η θέρμανση με ηλεκτρικό είναι γνωστό πως είναι ο πιο ακριβός τρόπος, το έχει πει και το ΕΜΠ απ' το Νοέμβρη του 2013, όπως φαίνεται στο πιο κάτω διάγραμμα.


Φυσικά δεν πρόκειται να χάσουμε το ένα τρίτο της Ελλάδας απ' τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς τα "φέσια" στη ΔΕΗ όλο κι αυξάνονται κι η ΔΕΗ στην απελπισία της λέει περίπου "δώστε ό,τι προαιρείστε, αλλά δώστε κάτι". Και κοντά στη ΔΕΗ άρχισαν να νιώθουν το τι σημαίνει "φέσι" και οι υπόλοιποι πάροχοι. Ωστόσο, το γιατί ήταν "φουσκωμένοι" οι λογαριασμοί έσπευσαν να μας το εξηγήσουν τόσο ο Τσίπρας, κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στο ΥΠΕΝ να μας εξηγεί πως "ο χειμώνας ήταν -ίσως- βαρύτερος απ' τους προηγούμενους" όσο κι ο Σταθάκης μια μέρα μετά, που μίλησε στον ΑΝΤ1 για "σκληρό χειμώνα". Δεδομένου ότι ο Σύριζα είναι κι αυτός ταγμένος στην προώθηση της κλιματικής απάτης, ας πάρουν επιτέλους μιαν απόφαση: ή ο χειμώνας είναι "ο θερμότερος στα χρονικά" ή είναι "βαρύτερος" και "σκληρός", διαφορετικά είναι σαν να μας λένε "μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις".  
Βεβαίως δεν φταίνε μόνο οι πολίτες που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, φταίνε καταρχήν οι πολιτικοί Πασοκ-ΝΔ που φόρτωσαν το πετρέλαιο θέρμανσης με φόρους κι άλλους φόρους και πάλι με φόρους, κάνοντάς το απλησίαστο, κάτι σαν το χαβιάρι ένα πράμα. Άσε που πρέπει να πληρωθεί μπροστά, για να γεμίσει η δεξαμενή. Το φυσικό αέριο δεν υπάρχει παντού κι όπου υπάρχει είναι πιο ακριβό απ' την υπόλοιπη ΕΕ, όταν τα εισοδήματα έχουν πέσει στα τάρταρα, οπότε ποια εναλλακτική θέρμανση έχει απομείνει; Η "βιομάζα", δηλαδή τα καυσόξυλα στο τζάκι, αλλά κάπως έτσι γέμισαν πόλεις και χωριά με αιθαλομίχλη και ο ουρανός της Αθήνας τα βράδια θυμίζει τη δεκαετία του '70, τότε που ο Στεφανόπουλος έλεγε "φέρτε μου ένα νεκρό απ' το νέφος". Μονόδρομος λοιπόν τελικά η θέρμανση με τα κλιματιστικά και τις ηλεκτρικές σόμπες, και γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός τρόπος όταν δεν χρειάζεται καν να πληρώνεις το λογαριασμό, κάνεις ένα διακανονισμό σε 36 δόσεις κι έπειτα σ' άλλες 36 και δοξάζεις το Σύριζα και το κίνημα "Δεν πληρώνω". Ποιος λοιπόν θα φύγει έπειτα από μια ΔΕΗ που δεν την πληρώνει, για να πάει σε ιδιώτη πάροχο και να πρέπει να πληρώνει;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν είναι βέβαιο πως θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.

Ενώ λοιπόν οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς κι όλο και περισσότεροι κάθε μέρα πέφτουν σε ενεργειακή φτώχεια σ' όλη την ΕΕ, όχι μόνο στη χρεοκοπημένη χώρα, οι ελίτ αποφάσισαν να ... προωθήσουν πιο γρήγορα τη μεγάλη ληστεία των πολιτών και μπροστάρης μπήκε, ποιος άλλος; η Μέρκελ. Στις 23/5 έγινε στο Βερολίνο ο 8ος Διάλογος για το Κλίμα και λίγο πριν ολοκληρώσει το λόγο της το διέπραξε: "Das Beste wäre natürlich, wenn der Ausstoß schädlicher Emissionen weltweit seinen Preis hätte. Ein globaler Kohlenstoffmarkt würde Anreize für eine möglichst effiziente Produktion setzen und zugleich Wettbewerbsverzerrung ausschließen. - Το καλύτερο βέβαια θα ήταν αν η παραγωγή των βλαβερών εκπομπών θα είχε την ίδια τιμή σε όλο τον κόσμο. Μια παγκόσμια αγορά άνθρακα θα παρέχει κίνητρα για την πιο αποτελεσματική παραγωγή και ταυτόχρονα θα αποκλείει στρέβλωση του ανταγωνισμού." 

Έτσι ακριβώς το είπε, και μπορεί το ψωμί ή το ρύζι να μην έχει την ίδια τιμή στον κόσμο, η ανθρώπινη ζωή το ίδιο, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τη Μέρκελ είναι να επιβάλλει το φόρο CO2 σ' όλους τους πολίτες του πλανήτη, στο όνομα της δήθεν σωτηρίας από ένα χυδαία κατασκευασμένο κίνδυνο. Ένας παγκόσμιος φόρος CO2 θα αποφέρει πάνω από 500 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, θα είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όχι, φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές δεν σκέφτονται να βάλουν ... Ούτε στα ακίνητα που είναι δηλωμένα σε οφσόρ … Ούτε στις πολυεθνικές που κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους … Γιατί, πολύ απλά, αυτή είναι η ΕΕ των ελίτ, που κάνει καθημερινά τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Αρχειοθήκη ιστολογίου