Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Καμπανάκια συναγερμού για τα αιολικά... Σκάει η φούσκα!


Handelsblatt Global, May 17, 2017 -- Wind Power -- Alarms Ringing for Green Energy
https://global.handelsblatt.com/opinion/alarms-ringing-for-green-energy-767282 (συνδρομητικό)


Το άρθρο είναι σαφέστατο.  Τα αιολικά (και οι άλλες ΑΠΕ) υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις. Μα το λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί και το έχω μεταφέρει και εγώ:  Η μεγαλύτερη τεχνολογική εφεύρεση των ΑΠΕ ήταν ο Νόμος EEG που τις επιδοτεί αναγκαστικά, τις κάνει υποχρεωτικές και τους δίνει προτεραιότητα. στα δίκτυα.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, οι ΑΠΕτζήδες έχουν βγάλει πάρα πολλά λεφτά χωρίς να έχουν συμβάλει σε καμμία ενεργειακή επάρκεια, ή εξοικονόμηση, ή κάτι καλό, ενεργειακά ή περιβαλλοντικά.  Απλά εισπράττουν!  Σαν κλάδος είναι ο ορισμός της στρέβλωσης και δεν αντέχουν στον παραμικρό ανταγωνισμό. 

Χάρη στην εξαγωγή του Νόμου EEG στους ηλίθιους, ο κλάδος των ΑΠΕ φτιάχτηκε για να εξάγει. Στήθηκε βιομηχανία μαφιόζων να εισπράττουν επιδοτήσεις.  Και με το που έγιναν "ακριβοί" οι Γερμανοί, ήρθαν πιο φτηνοί απατεώνες, σειρά τους να φάνε και αυτοί -- όσο υπάρχουν ηλίθιοι να πληρώνουν και "Υπουργοί" να δίνουν παρατάσεις για γαλαντονόμες επιδοτήσεις, παλαιάς κοπής, -- πληρωμένες από τους ηλίθιους. Θα κλείσουν οι Γερμανοί κατασκευαστές κόλπων, θα έρθουν οι Κινέζοι. Λεφτά υπάρχουν.


Όσο οι ...σοσιαλιστές και οι παπαγάλοι διαφημίζουν πόση πολλή πράσινη ενέργεια παράγει η Γερμανία, η Γερμανική εταιρία φωτοβολταϊκών Solarworld χρεοκόπησε χάρη στα φθηνά Κινέζικα και στην πτωτική αγορά επιδοτήσεων. Χάθηκαν 100.000 από τις 350.000+ πράσινες θέσεις εργασίας της Γερμανίας. Η ίδια η παραγωγή πράσινης ενέργειας στην Γερμανία, ή οπουδήποτε, είναι ψευδαίσθηση.   Τα ποσοστά στην ηλεκτροπαραγωγή υπάρχουν 1) μόνο λόγω επιδοτήσεων, 2) μόνο επειδή αναγκάζονται οι συμβατικές μονάδες να λειτουργούν μεταβλητά (και με μειωμένες αποδοτικότητες και αυξημένες εκπομπές) και 3) επειδή μπορεί και απορρίπτεται το κουτουρού ρεύμα σε γείτονες. Το αποτέλεσμα είναι πανάκριβο ρεύμα (το δεύτερο ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη), καμμία μείωση σε εκπομπές CO2 και πολλές πράσινες θέσεις εργασίας. Που όμως και αυτές είναι ψευδαίσθηση αφού σκάει η φούσκα. Με καθυστέρηση, αλλά σκάει.


Πόσο καιρό λέω τα ίδια πράγματα? Πόσο καιρό επιβεβαιώνομαι από τις ειδήσεις?  Από το 2004, τουλάχιστον, είναι γνωστή η απάτη! Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε, σε άχρηστα πράγματα, για να τρώνε 2-3 μαφιόζοι. Με τα μισά λεφτά θα είχαμε σύγχρονες μονάδες και θα περίσσευαν λεφτά για το ασφαλιστικό, την παιδεία, την βιομηχανία.

Ως πότε?  Ή μήπως είναι "ημιμαθείς" και στην Γερμανική σοβαρή εφημερίδα?
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/05/blog-post_18.html

Αρχειοθήκη ιστολογίου