Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σπάρτακος: Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου εξόντωσης της ΔΕΗ


"Την πρόθεση να τηρήσουν κατά γράμμα το σχέδιο εξόντωσης της ΔΕΗ, καταδεικνύει η ταχύτητα με την οποία οι κυβερνώντες ¨τρέχουν¨ τις όλες διαδικασίες, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις και σφίγγοντας ακόμα περισσότεο τη θηλειά. Τόσο γύρω από τη ΔΕΗ όσο και γύρω από τους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Με ρυθμούς που πραγματικά προκαλούν εντύπωση, πάρθηκε απόφαση από το ΚΥΣΟΙΠ (απόφαση που ήδη πήρε και ΦΕΚ), δρομολογόντας την αποεπένδυση του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ σε υπάρχοντες ή νέους εναλλακτικούς προμηθευτές ή άλλους επενδυτές.
Σε ό,τι αφορά το ποιες μονάδες θα αποεπενδυθούν, η απόφαση προβλέπει ότι θα
αφορά περίπου στο 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ ενώ το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί σε τεχνικές συζητήσεις με την Επιτροπή ενώ –σύμφωνα πάντα με την απόφαση- στην αποεπένδυση θα συμπεριλαμβάνονται και τα σχετιζόμενα λιγνιτικά αποθέματα.
Περαιτέρω δε η εν λόγω απόφαση φαίνεται να βάζει μπουρλότο στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ που αφορά στην μονάδα «Μελίτη ΙΙ».
Οι προθέσεις ξεκάθαρες
Οι χρόνοι αμίλεικτοι
Οι πιέσεις ασφυκτικές
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα περιθώρια στενεύουν ολοένα και παραπάνω εγείροντας ανάγκη για: πιο δραστικές κινήσεις, πιο διεκδιτική στάση, περισσότερη αντίδραση-αντίσταση.
Μπροστά σε αυτό το πραγματικά ανησυχητικό σκηνικό, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά καλεί σε εγρήγορση, οργάνωση και αντεπίθεση που όχι απλά δε θα μπορεί να τους αφήνει περιθώρια, αλλά να δημιουργεί προϋπθέσεις αναστροφής της κατάστασης".

Αρχειοθήκη ιστολογίου