Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

"Nα δυναμώσει ο αγώνας για ανάκτηση των απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών"



Τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και τα «αντίμετρα» που τα συνοδεύουν, στόχο έχουν να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπώντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα και τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Τα μέτρα υπαγορεύονται από την ανάγκη του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται φτηνότερη εργατική δύναμη και να βρίσκει νέα πεδία κερδοφόρας δράσης, αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο που ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση - «απελευθέρωση» τομέων της οικονομίας, όπως προβλέπει
και η νέα συμφωνία.
Όλα αυτά, δεν είναι ανεξάρτητα ή άσχετα, όπως κάποιοι πιστεύουν, από το ζήτημα των εξελίξεων στην Ενέργεια και την πολιτική που ασκείται γύρω απ’ αυτή,  στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή, στην Ευρώπη.
Η ενέργεια βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο.
Η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με το κουαρτέτο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε ανταγωνιστικούς ομίλους, προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο του πρώην κρατικού μονοπωλίου και να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της ενέργειας.
Την ίδια ώρα, η ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση πιέζοντας για επιτάχυνση του ρυθμού απελευθέρωσης και εξαγγέλλοντας, ότι όταν αναδειχθεί κυβέρνηση, θα πουλήσει και υδροηλεκτρικές μονάδες και θα ιδιωτικοποιήσει το 66% του ΑΔΜΗΕ.
Η κάλπικη αντιπαράθεσή τους αφορά δηλαδή τους όρους, τους ρυθμούς, τους τρόπους, που θα υλοποιηθεί η πολιτική της άρχουσας τάξης και της ΕΕ σε βάρος του λαού.
Απέναντι στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, ζητάμε από την ΓΕΝΟΠ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συγκαλέσουν άμεσα συνεδριάσεις των Δ.Σ τους, ώστε να οργανώσουν την μάχη της γενικής απεργίας στις 17 ΜΑΗ, αλλά και της κλιμάκωσης του αγώνα.  Για να πάρουν απάντηση τα ταξικά - αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει ο αγώνας για ανάκτηση των απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου