Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Επενδύσεις ΑΠΕ στην Τουρκία εξετάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Οι επενδυτικές προοπτικές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Τουρκία και σε γειτονικές χώρες αποτέλεσαν το αντικείμενο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, της Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ, της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Τουρκία, PPC Elektrik και επενδυτικών και κατασκευαστικών Ομίλων της Τουρκίας, καθώς και τεχνικών και οικονομικών συμβούλων από τη γείτονα χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών και γεωθερμικών μονάδων, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Τουρκία και ιδιαίτερα της γεωθερμίας. Η συμβολή της PPC Elektrik σε αυτήν την προσπάθεια είναι κομβική, καθώς αποτελεί βραχίονα του
Ομίλου της ΔΕΗ στην Τουρκία και συνεισφέρει στις επιχειρηματικές συνέργειες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Για την ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής ορίστηκε ως Αντιπρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της PPC Elektrik ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Μοναχολιάς: «Στόχος είναι ο εντοπισμός των καλύτερων δυνατών ευκαιριών για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε μία εποχή όπου η ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Βασική μας επιδίωξη δεν είναι μόνο η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κυρίως η διείσδυση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε νέες ανερχόμενες αγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της  και κατ’ επέκταση η ενδυνάμωση της επενδυτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ και εκτός Ελλάδας, ενώ ήδη την ίδια περίοδο για την Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο».  

 https://energypress.gr/news/ependyseis-ape-stin-toyrkia-exetazei-i-dei-ananeosimes

Αρχειοθήκη ιστολογίου