Ντροπή και αίσχος για τον τίτλο του συνδικαλιστή αποτελούν τα όσα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ του νομού Κοζάνης και ταυτοχρόνως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Παντελής Καρακασίδης για τη ΔΕΗ.
Ο κ. Καρακασίδης σε ένα παραλήρημα επίδειξης κομματικής νομιμοφροσύνης προφανώς για να εισπράξει τα εύσημα από την ηγεσία του κόμματός του, που χρόνια τώρα, ανοιχτά και απροκάλυπτα, λειτουργεί ως λαγός της τρόικας και εκπρόσωπος των συμφερόντων που λεηλατούν τη ΔΕΗ, ούτε λίγο ούτε πολύ εκθείασε την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου για την Μικρή ΔΕΗ.
Με βάση τα όσα με απύθμενο θράσος τόλμησε να ξεστομίσει θέλουμε να τον ρωτήσουμε:
  • κ.Καρακασιδη πότε έλεγες την αλήθεια τότε που έδινες αγώνες μαζί μας για την αποτροπή του εγκλήματος της πώλησης της επιχείρησης του Ελληνικού λαού ή σήμερα;
  • κ. Καρακασίδη όταν πριν τρία χρόνια μας έλεγες ότι διαφωνείς με την απόφαση της ΝΔ για τη δημιουργία και πώληση της Μικρής ΔΕΗ υποκρινόσουν;
  • κ. Καρακασίδη για το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ φταίνε οι καταναλωτές ή οι πολιτικές όλων των κομμάτων και κυρίως του κόμματος σου, που χρόνια τώρα αβαντάρουν τους ιδιώτες με μια σειρά χαριστικές και σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών αποφάσεις;
Όσοι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας δεν μπορούν να εκπροσωπούν εργαζόμενους.
κ. Καρακασίδη δεν περιμένουμε απάντηση.
Όντως οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκες.
Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δίνουμε τον αγώνα για τη σωτηρία της ΔΕΗ, ενάντια στις αποφάσεις της υποταγμένης και παραδομένης συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εσύ έτρεξες να ανοίξεις την κερκόπορτα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι θα κρίνουν και θα καταδικάσουν τον ρόλο σου.
Εμείς σε όποια κόμματα βρεθήκαμε μέλη, ποτέ δεν λειτουργήσαμε ως ιμάντες μεταφοράς κομματικών γραμμών και επιλογών και ποτέ δεν βάλαμε την κομματική ιδιότητα πάνω από την συνδικαλιστική ,γιατί για εμάς ο συνδικαλισμός είναι αξία και όχι σκαλοπάτι για αναρρίχηση και κατάληψη κομματικών καρεκλών και οφιτσίων. Αυτό διαχρονικά έχει αποδειχθεί.
Η παράταξη της ΔΡΑΣΕ με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, σταθερά και ανυποχώρητα, παλεύει για την διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της μεγαλύτερης επιχείρησης του ελληνικού λαού και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Με βάση αυτή μας τη θέση ,όπως παλέψαμε τα ξεπουλήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι θα παλέψουμε και τα ξεπουλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΕ – ΔΕΗ