Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

"Θα κρατήσουμε την ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο"

Την διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο, έδωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στου δημοσιογράφους της Κοζάνης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. "Η στρατηγική μας είναι δεδομένη για την ΔΕΗ, θα την κρατήσουμε σε δημόσιο έλεγχο", είπε ο κ. Ρήγας και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί το σχέδιο για το πώς θέλουμε να είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός για τη χώρα. Ανέφερε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν η κυβέρνηση, η ΔΕΗ και η επιτροπή
ανταγωνισμού της Κομισιόν και ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της πρότασης για την ΔΕΗ και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Επανέλαβε, ότι εάν είχαμε παραγωγική βάση με συγκεκριμένο σχέδιο, η χώρα δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση, και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αναπτυξιακά συνέδρια σε κάθε περιφέρεια της χώρας όπου η κοινωνία θα καταθέσει τις προτάσεις της.
Αναγνώρισε, ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση, αλλά - όπως είπε - με ευθύνη των εταίρων που ζητούσαν μέτρα 4,5 δις, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διαπραγμάτευση μεταφέρθηκε από τις κλειστές αίθουσες των κλιμακίων στους θεσμούς και στην πολιτική διαπραγμάτευση γιατί - όπως επισήμανε - η λύση πρέπει να είναι πολιτική.
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την αδυναμία της Ευρώπης να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στην κρίση χρέους πολλών χωρών και ειδικότερα του νότου, εκτιμώντας ότι όσο συνεχίζεται αυτή η εκκρεμότητα δημιουργούνται ανάποδα αντανακλαστικά στις κοινωνίες. 

 https://energypress.gr/news/panos-rigas-tha-kratisoyme-tin-dei-se-dimosio-elegho

Αρχειοθήκη ιστολογίου