Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μεγαλόπολη: Βροντερό «Όχι» στην πώληση της ΔΕΗ στο συλλαλητήριο


Μεγαλόπολη: Βροντερό «Όχι» στην πώληση της ΔΕΗ στο συλλαλητήριο (video-photo)
Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ένα το χελιδόνι» και με πανό όπως «Όταν το άδικο λέγεται νόμος, η αντίσταση και η πάλη είναι ο μόνος δρόμος» ξεκίνησε με μαζική συμμετοχή πολιτικών, φορέων, εργατών και πολιτών το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι φορείς της περιοχής την Πέμπτη 4 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το Δημαρχείο της Μεγαλόπολης. Λίγο πριν από
τις 19:00, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου πλησίασε χαμογελαστή και χαιρέτησε τον πραγματικά πολύ κόσμο -μικρούς και μεγάλους- που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο και δήλωσε:
Είμαστε εδώ για να εναντιωθούμε στις ιδιωτικοποιήσεις 
ενώ ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Εκκλησία είναι πάντοτε κοντά στους εργαζομένους.
Στο πλευρό των εργαζομένων και της πόλης της Μεγαλόπολης και ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης δήλωσε:
Είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αλλά πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του λαού
επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΓΕΝΟΠ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Στη συγκέντρωση, όπως είχε ανακοινωθεί, θα παραστούν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχοι ενεργειακών δήμων, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Επίσης συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης με κλείσιμο των καταστημάτων την ώρα της εκδήλωσης αλλά και πολλοί άλλοι Σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Αντιδράσεις κατά την εκφώνηση του μηνύματος του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού

Σημειωτέον ότι κατά την ανάγνωση του χαιρετισμού τον οποίον έστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού πολλοί συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν το γεγονός ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που υπέγραψε τη συμφωνία, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και η ανάγνωση της επιστολής σταμάτησε αμέσως, στο σημείο που αναφερόταν ότι ο ενεργειακός τομέας είναι μεγάλης σημασίας.

Μεγαλόπολης Ιερεμίας: Ανοσιούργημα η μετατροπή της ΔΕΗ σε ιδιωτική επιχείρηση

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποξενώνεται από την αγωνία των παιδιών της», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας. «Η Μεγαλόπολη έγινε δυνατή επειδή από χρόνια έχει τον λιγνίτη, έχει τη ΔΕΗ και κάθε μέρα ιδρωκοπάει η εργατιά στην τίμια δουλειά», είπε ο κ.κ. Ιερεμίας και χαρακτήρισε ανοσιούργημα τη μετατροπή της ΔΕΗ από δημόσια σε ιδιωτική, ενώ καταχειροκροτήθηκε όταν προέτρεψε τον κόσμο να αποδιώξει τους εχθρούς της πίστης, της πατρίδας και της Μεγαλόπολης.
Μας απομένει ένα πράγμα: Ο αγώνας. Θα υψώσουμε λάβαρο!

Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλος: Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό, μη διαπραγματεύσιμο

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο τόπος της Μεγαλόπολης συνέδεσε την τύχη του με τη ΔΕΗ που συντάσσεται και συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων της Επιχείρησης. «Η Μεγαλόπολη συντάσσεται στις διεκδικήσεις και στις διαχρονικές θέσεις όλων των τοπικών κοινωνιών των ενεργειακών Δήμων της χώρας», ανέφερε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας. «Πρέπει εις πείσμα των απαιτήσεων και των δύσκολων συνθηκών του περιβάλλοντος της σκληρής μνημονιακής πολιτικής να ενισχυθεί η ΔΕΗ».
Η ΔΕΗ έγινε ενεργειακός κολοσσός όχι από την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων συνταγών, αλλά μόνο από τον κόπο, τον μόχθο, τη θυσία και της ζωής ακόμα των εργαζομένων της

Καρυπίδης: Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ότι η ενέργεια και το νερό δεν είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιηθούν, επειδή όπου έχει συμβεί αυτό, η ανεργία εκτινάσσεται, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ουγγαρία.
Τι δεν καταλαβαίνουμε στην Ελλάδα; Ο λαός θα δώσει τη λύση!

Ντίνα Νικολάκου: Ούτε πουλάμε ούτε ξεπουλάμε

«Επαναλαμβάνουμε την καθαρή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου χωρίς μισόλογα: Ούτε πουλάμε ούτε ξεπουλάμε. Είμαστε δίπλα στον Δήμο και στους εργαζομένους», υπογράμμισε η κυρία Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης.
Είναι έλλειμμα που σήμερα δεν είναι εδώ οι εκπρόσωποι της Αρκαδίας στο Κοινοβούλιο
είπε η κυρία Νικολάκου, στηλιτεύοντας την απουσία των βουλευτών από την κινητοποίηση και ζήτησε την ξεκάθαρη θέση των κομμάτων επάνω στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Β. Γιαννακούρας: Θα χάσει η Πελοπόννησος αν πωληθεί η ΔΕΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας, αφού τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι πάντα πρώτη στον αγώνα, είπε ότι η Περιφέρεια είναι αναντίον της πώλησης επειδή η πώληση αυτή έχει πολλά σκοτεινά σημεία.
Δεν πουλιέται το ρεύμα, το νερό, ο αέρας. Είναι αγαθά του λαού. Όλοι μαζί, μια γροθιά για τον αγώνα!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει θέση για τους προδότες ανάμεσα στους πολίτες

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε τη χαρά της που βρέθηκε στην περιοχή και έκανε αναφορά στο ολοκαύτωμα στις Βίγλες, που υπενθυμίζει το αίμα και τις θυσίες που κέρδισαν την ελευθερία. «Τα καθεστώτα όπως το μνημόνιο στηρίζονται στους δυνάστες αλλά και στους εγχώριους εφιάλτες, στις εσωτερικές προδοσίες, στις εμφανείς και στις υπόγειες», είπε με νόημα, αναφερόμενη και στο «όχι» του δημοψηφίσματος ΤΗς 5ηςΙουλίου του 2015.
Το »όχι» του λαού είναι ενεργό και δεσμευτικό και πρέπει να το υπερασπιστούμε με τον αγώνα μας.
«Οφείλουμε να περιποιηθούμε τους κυρίους που τολμούν να στέλνουν επιστολές και αύριο θα ψηφίσουν την πώληση της ΔΕΗ, να μην τους αφήσουμε να περπατήσουν ανάμεσά μας», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη ξεκάθαρα στην επιστολή του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζοντας «προδότες» την κυβέρνηση που δεν υπακούη στη λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε.

http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=33861
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ArcadiaPortal.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου