Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ανοικτή επιστολή προς τα ΜΜΕ: Η αλήθεια για τη χορωδία ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ

(του Κίμωνα Στεριώτη)

Παντελώς άδικα είναι πρόσφατα δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ σχετικά με τη Χορωδία ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ…
Η Αλήθεια είναι ότι 
Ένα μοναδικό Πολιτιστικό και Κοινωνικό Έργο και σε εθελοντική βάση επιτελεί η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ μέσα από αναρίθμητες δυσκολίες στη βαθιά οικονομική κρίση…

Η Χορωδία αποτελείται κυρίως από συνταξιούχους και εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ που εκτελούν δωρεάν μουσικά έργα μετά από προσκλήσεις Δήμων και Φορέων, όπως είναι η Εκκλησία, ορφανοτροφεία κλπ…
Οι εμφανίσεις της Χορωδίας είναι ανοικτές για το Κοινό χωρίς αντίτιμο εισιτηρίου… Ιδρύθηκε το 1978 και έχει μια σημαντική ιστορία με συμμετοχές σε σημαντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες με διάσημους συνθέτες, όπως οι Μ. Θεοδωράκης, Στ. Ξαρχάκος, Β. Παπαθανασίου, Γ. Μαρκόπουλος κ.λ.π.
Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Λυρική Σκηνή κλπ). Έχει πάρει μέρος σε πολύ σημαντικές  εκδηλώσεις, όπως: τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών, παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και σε χορωδιακά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κλπ).
Στα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές της έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο για οικονομικούς λόγους και οι εκδηλώσεις της εστιάζονται στις λιγνιτοπαραγωγές περιοχές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, κλπ και ουδεμία επιβάρυνση συνεπάγεται η λειτουργία της στους Καταναλωτές.
Είναι από τις ελάχιστες χορωδίες που έχουν απομείνει στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης…
Σχετικά με τον «ντόρο» που ξεσήκωσαν ορισμένα ΜΜΕ για τον διορισμό καλλιτεχνικού διευθυντή διευκρινίζω ότι, είναι ανέφικτη η λειτουργία χορωδίας χωρίς διευθυντή με εμπειρίες και η πρόσληψη για λίγους μήνες στη Χορωδία ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ γίνεται πάντοτε μέσω Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού.
ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
τέως Διευθυντής Επικοινωνίας ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου