Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Δημήτρης Καμμένος: Πόσα γραμμάρια λιγνίτη, ή αέριο, εξοικονομούμε με €1,6 δις ετήσιες επιδοτήσεις σε ΑΠΕ?


Ο Π-Π τόλμησε:




Ο Σταθάκης θεωρεί ότι οι ΑΠΕ έχουν σχέση με επάρκεια και ασφάλεια ηλεκτροδότησης.  Ούτε στην Γερμανία, κύριε Σταθάκη, ούτε στην Ελλάδα.  Έχουν σχέση με το χαρτζιλίκι των χωματουργών και μεσαζόντων που θέλουν να παριστάνουν τους ηλεκτροπαραγωγούς, για να πουλήσει ό,τι αρπάξει ο καθένας στον ξένο εργοδότη του.  Και εσείς, κύριε Σταθάκη, πρόθυμος ...διευκολυντής.

Φυσικά, δεν υπήρξε απάντηση στο απλό και σαφές ερώτημα... Και ο λόγος είναι απλός:  Τα αιολικά "εγχέουν", "ενσωματώνονται", "συνυπάρχουν", αλλά στο τέλος της ημέρας (ή του έτους) δεν εξοικονομούν μετρήσιμα καύσιμα.  Όταν δεν φυσάει είναι ...εικαστικές παρεμβάσεις. Όταν φυσάει, ψάχνουν για γείτονες για να απορριφθεί το κουτουρού ρεύμα τους. Αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες σε μεταβλητή λειτουργία. Αυτό, από μόνο του φτάνει για να μην εξοικονομούν καύσιμα. Η μεταβλητή λειτουργία έχει χαμηλή αποδοτικότητα (όπως το αυτοκίνητο σε κίνηση πόλης).  Και εάν δοκιμαστεί αποθήκευση, πχ με αντλησιοταμίευση, γίνονται οικονομικά και ενεργειακά εντελώς ασύμφορα (και δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λένε στην IRENA και στην Energiewende. Σταθάκης και ΡΑΕ να γίνουν καστανάδες ή βοσκοί. Της ΡΑΕ, βέβαια, της έχει ξεφύγει και ψέλλισε μία φορά ότι οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική παραγωγή...

Αυτοί που θέλουν και βάζουν αιολικά το κάνουν μόνο για τις επιδοτήσεις. Αν είχα 3-4 ανεμογεννήτριες να αλέθουν κουτουρού το 24% του χρόνου, θα είχα λύσει το οικονομικό μου. 

Ο Π-Π είναι διαδικτυακός φίλος από το φθινόπωρο του 2008. 
 
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/10/16.html

Αρχειοθήκη ιστολογίου