Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Kάποιοι επέλεξαν αυτή ακριβώς την στιγμή να δημιουργήσουν νέα "τεχνητή κρίση" στο μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ, "άξιος ο μισθός τους’’



Συναδέλφισσες-οι

Η συνδικαλιστική παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ [ΕΑΜΕ] σε ανακοίνωση  που απαντά στον Γ. Γραμματέα της ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν παραλείπει  για άλλη μία φορά να επιτεθεί με ψέματα, ανακρίβειες και φυσικά αντικομουνισμό στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Για την ουσία βέβαια της ανακοίνωσης της παράταξής μας  που παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα και τον λόγο για τον οποίο έγιναν, δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Για μία φορά ακόμα προσπαθούν με ψεύτικα διλλήματα και τεχνητή πόλωση να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα, που ολοένα και περισσότερο παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις και για τα οποία είχαν
και έχουν την κύρια ευθύνη μαζί με αυτές τις δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ) που χρόνια τώρα αποτελούν την πλειοψηφία στο συνδικάτο και έγιναν δεκανίκια σε κυβερνήσεις και διοικήσεις, παίζοντας άριστα τον ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αποδεικνύεται περίτρανα με την τακτική τους ότι το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι η διατήρηση με κάθε τίμημα των νόθων συσχετισμών (όπως έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι) προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κυβερνώντες και εργοδότες.

Συναδέλφισσες – οι

Οι θέσεις της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλα τα ζητήματα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος μαζί της είναι διαχρονικά κρυστάλλινες και σταθερές με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου και του ελληνικού λαού και δεν παζαρεύονται για καμιά <<καρέκλα>>. Αυτοί λοιπόν που μας εγκαλούν για μεθοδεύσεις, αποκεφαλισμούς (αν τους θέλαμε σήμερα θα υπήρχαν), και δημιουργία προεδρείου με την ΔΑΚΕ, δεν έχουν παρά να κοιταχθούν στον καθρέπτη.

Όσο για το ποιες προτάσεις έχουμε κάνει για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ας φρεσκάρουν την μνήμη τους  ανατρέχοντας  στα πρακτικά συνεδρίων, γενικών συμβουλίων, διοικητικών συμβουλίων κλπ και να πουν στους εργαζόμενους  ποιοι απέρριψαν αυτές τις προτάσεις και με ποια επιχειρήματα.

Συναδέλφισσες – οι

Σήμερα που το κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡIΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πιο βρώμικη επίθεση εναντίων ολόκληρης της εργατικής τάξης, είναι έτοιμοι να πουλήσουν μονάδες, να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ στα πρότυπα του ΑΔΜΗΕ, να προχωρήσουν σε νέο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών, ακόμα και σε απολύσεις, κάποιοι επέλεξαν αυτή ακριβώς την στιγμή να δημιουργήσουν νέα <<τεχνητή κρίση>> στο μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ, ‘’άξιος ο μισθός τους’’.

Σας καλούμε μακριά από σκηνοθετημένα παιχνίδια, να συσπειρωθείτε δίπλα στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ακόμα και αν δεν συμφωνείται σε όλα μαζί μας, ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας προκειμένου να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας έχουν κλέψει και έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση.        

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου