Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Aιχμηρή ανακοίνωση από μέλη του Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ


 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι ανακοινώσεις της παράταξης του ΕΑΜΕ, μέσω των οποίων επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παράλληλα γίνονται στόχος χυδαίας επίθεσης, συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Πρόθεση μας, δεν είναι να εμπλακούμε σε μια στείρα και ανούσια αντιπαράθεση. Ωστόσο, υπάρχουν και όρια στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το ψέμα και τη συκοφαντία, που μας αναγκάζουν να απαντήσουμε.

Να απαντήσουμε, με ευπρέπεια και νηφαλιότητα, όπως αρμόζει σε εργαζόμενους που σέβονται τον εαυτό τους, τους εργαζόμενους και το θεσμό που ανιδιοτελώς υπηρετούν.
Να απαντήσουμε, σε κάθε  τους αναφορά, με συγκεκριμένα επιχειρήματα που
αποδομούν, λέξη προς λέξη, το συκοφαντικό παραλήρημα.
Να απαντήσουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά, χωρίς να προσπερνάμε τα
συσσωρευμένα προβλήματα και τις εξελίξεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρενέργεια. 

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: Στο Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ που έγινε στις 12/9/2017 γίναμε αποδέκτες καταγγελίας, για εκταμίευση χρήματων και πληρωμή δαπανών, χωρίς την απαιτούμενη προέγκριση και υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.
Αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν να δημιουργηθεί κλήμα έντασης, με σοβαρές αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ μελών του Δ.Σ.

Με πρόθεση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί το ΔΣ, ο συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΚΟΣ, έκανε συμβιβαστική πρόταση, όπως: (να διακοπεί η συζήτηση περί των οικονομικών, να γίνει νέος έλεγχος από την Εξελεγκτική Επιτροπή και να έρθουν τα οικονομικά σε επόμενο ΔΣ). Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.. 

Την επόμενη ημέρα 13/9/2017, μας έγινε γνωστό πως με ευθύνη του Ταμία και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΑΜΕ, έκλεισε το Ταμείο, σταμάτησε κάθε πληρωμή, με  αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι υπάλληλοι του Σωματείου και να ανασταλεί κάθε λειτουργία της ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεδομένης της συγκύριας και των σοβαρών θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη..  

Την ίδια ημέρα επίσης, κοινοποιήθηκε προς όλες τις Παρατάξεις, απαντητική επιστολή από το λογιστικό γραφείο, που έχει την ευθύνη για το κλείσιμο των οικονομικών.
Από την ανάγνωση της επιστολής προκύπτουν τα εξής:
1ον Εκτός  από τις καταγγελίες που έγιναν επίσημα στο ΔΣ, υπάρχει και άλλη μια σειρά παραστατικών που πληρωθήκαν χωρίς την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.. Επισυνάπτετε μάλιστα και η σχετική αναλυτική κατάσταση.
2ον Πριν από το ΔΣ της 12/9/2017, είχαν σταλεί συγκεκριμένες παρατηρήσεις, προκειμένου να λάβει γνώση η Εξελεγκτική Επιτροπή και να τις συμπεριλάβει στην Έκθεση της. Να σημειωθεί ότι οι παρατηρήσεις αυτές, ως δια μαγείας εξαφανιστήκαν, και δεν εμφανιστήκαν ποτέ στα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του ΔΣ.

Εν συνεχεία και με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας του σωματείου, οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΚΗ ΣΥΝΡΓΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο της ΕΤΕ/ΔΕΗ και του ζητήσαμε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προς εκτόνωση της κατάστασης. Του επισημάναμε μάλιστα, ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την σύγκλιση εκτάκτου ΔΣ.
Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν γενικές και αόριστες και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν διάθεση για αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Σωματείου.

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών παρατάξεων και αποφασίστηκε η  σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. Υπογραμμίζουμε ότι για τη σύγκλιση του έκτακτου Δ.Σ υπέγραψαν και τα 17 μέλη των προαναφερόμενων παρατάξεων.
Επόμενο βήμα ήταν να ζητηθεί από  τον Πρόεδρο, να υπογράψει την ημερήσια διάταξη και να συμμετάσχει η παράταξη του στο έκτακτο Δ.Σ, προκειμένου να δοθούν  εξηγήσεις και να επανέλθει η κανονικότητα. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΤΕ/ΔΕΗ..
Ζητήθηκε επίσης, από τον Ταμία να συμμετάσχει στο έκτακτο ΔΣ, προκυμμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Ούτε η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή  από τον συν. Ταμία.

Έτσι φτάσαμε στο έκτακτο ΔΣ, κατά την διάρκεια του οποίου ο Γεν. Γραμματέας έθεσε θέμα, άρσης της εμπιστοσύνης, στο πρόσωπο του Ταμία.
Η παράταξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ αντιπροτείνε να βγει κοινή ανακοίνωση και να παραπεμφθεί το θέμα σε επόμενο Δ.Σ.
Η πρόταση δεν έγινε αποδέκτη, με αποτέλεσμα να αποχωρίσει η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και να διακοπεί το Δ.Σ, λόγο έλλειψης απαρτίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΑΘΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ»: Υπενθυμίζουμε ότι η σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ, είναι καταστατική διαδικασία (άρθρο 16), με τη προϋπόθεση να τη ζητήσουν τουλάχιστον επτά  Σύμβουλοι, με γραπτή τους αίτηση, στην οποία θα αναγράφονται οι λόγοι και τα θέματα που θα συζητηθούν.  Μάλιστα, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 6 μέρες, αφού λάβουν την αίτηση, να συγκαλέσουν το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το έκτακτο Δ.Σ που έγινε στις 25/92017, το ζήτησαν ενυπόγραφα 17 μέλη του ΔΣ, με την εξής θεματολογία: (την αδράνεια του σωματείου, την αναδιάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις καταγγελίες σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση).
Για την ημέρα διεξαγωγής και την ημερήσια διάταξη ενημερώθηκαν και τα 31 μέλη του Δ.Σ. Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοι του ΕΑΜΕ, μην έχοντας επιχειρήματα και απαντήσεις, επέλεξαν το δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ, ενώ στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο συκοφαντικό παραλήρημα, προκυμμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ερμηνεύοντας τις καταστατικές διατάξεις, είναι προφανές ότι οι αναφορές περί «πραξικοπήματος», είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας και φτηνή δημαγωγία, που δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά.  Όπως προφανής είναι και η ασέβεια που δείχνει το ΕΑΜΕ, στο θεσμό και τους κανόνες συλλογικότητας και δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ»:  
Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη μας εκπροσωπείται με 3  συμβούλους στους 31 του Δ.Σ και όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμον άνθρωπος δεν αποτελεί πάρα μια μικρή ακηδεμόνευτη, ταξική μειοψηφία, η οποία σε αντίξοες συνθήκες πασχίζει να αναδείξει τα προβλήματα των συναδέλφων, ενάντια σε κατεστημένες λογικές, που για πολλά χρόνια κυριαρχούν στο συνδικάτο..
Με βάση τους υπαρκτούς συσχετισμούς, είναι προφανές ότι «ακόμα κι αν το επιθυμούσαμε», είναι παντελώς αδύνατο να βάλουμε εμπόδιά στη λειτουργία του σωματείου. Είναι παντελώς αδύνατο να αλλοιώσουμε την φυσιογνωμία του. Είναι παντελώς αδύνατο να καθαιρέσουμε ή να αντικαταστήσουμε αυθαίρετα, οποιοδήποτε μέλος της πλειοψηφίας.

Ξεκαθαρίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει. Εκείνο που πραγματικά συνέβη, μετά και την αναιτιολόγητη «ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ» του συνάδελφου Οργ. Γραμματέα στο ΕΑΜΕ, ήταν η αλλοίωση της εκπροσώπησης των δυνάμεων, που δραστηριοποιούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ/ΔΕΗ..
Μια προφανής αναντιστοιχία, που προς τιμήν τους, αναγνωρίσαν, σεβάστηκαν και συμφωνήσαν να αποκατασταθεί, όλες οι παρατάξεις, πλην …  του  ΕΑΜΕ.

Ζητήθηκε μάλιστα, από τον συνάδελφο πρώην Οργ. Γραμματέα,, σε προηγούμενο Δ.Σ (12/9/2017), να διευκολύνει το σώμα υποβάλλοντας οικειοθελώς την παραίτηση του. Ο συνάδελφος δεν το έπραξε, αναγκάζοντας το σώμα, να διευθετήσει το θέμα, με βάση την βούληση της πλειοψηφίας.

Με απλά λογία, ο ψευδεπίγραφος «αποκεφαλισμός», δεν ήταν τίποτε παραπάνω, από την αυτονόητη αποκατάσταση της εκπροσώπησης των δυνάμεων που εκφράζονται στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Της αναλογικής εκπροσώπησης που αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού.
Κατά συνέπεια, όσα ανυπόστατα επιστρατεύει σε βάρος μας, η συκοφαντική ανακοίνωση του ΕΑΜΕ, «περί δήθεν συμμετοχής σε αποκεφαλισμούς», είναι φαιδρά και ουδεμιά σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ: Πρέπει να επισημάνουμε ότι ως παράταξη και ως φυσικά μέλη, έχουμε ματώσει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν, προκυμμένου να εδραιωθεί η πολυπόθητη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση της ΕΤΕ/ΔΕΗ..
Να επισημάνουμε επίσης, ότι τα προηγούμενα χρόνια, με πρωτοβουλία της παράταξης μας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, έχει θεσμοθετηθεί οικονομική εγκύκλιος που καθορίζει επακριβώς τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Ταμία, όπως και τους κανόνες χρηστής διαχείρισης του Σωματείου.

Μεταφράζοντας την οικονομική εγκύκλιο, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε εκταμίευση ή πληρωμή ποσών, χωρίς την απαιτούμενη προέγκριση και υπογραφή Προέδρου και Γεν. Γραμματέα, συνιστά αν μη τι άλλο, σοβαρότατη καταστατική παρέκκλιση και σαφέστατη παραβίαση των όρων διαχείρισης.
Παρόλα αυτά, δεν υπαινιχθήκαμε και δεν πρόκειται να υπαινιχθούμε τίποτε παραπάνω, εάν και εφόσον, δεν μας παραστούν περεταίρω διευκρινήσεις και περεταίρω αδιάσειστα στοιχεία, καθώς θεωρούμε ότι τα θέματα οικονομικής διαχείρισης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ως παράταξη τα αντιμετωπίζουμε με σύνεση και νηφαλιότητα.

Άποψη μας είναι, δεν αποτελεί ωστόσο πρόταση: Όπου υπάρχουν σκιές ή αφήνονται υπόνοιες και υπαινιγμοί, για θέματα ηθικής τάξης, δεν χωρούν διλήμματα. Η επιλογή είναι μια και μοναδική. Οικειοθελή παραίτηση, για λόγους ευθιξίας. Μια γενναιά επιλογή, που συνιστά πράξη ευθύνης και ηθικής υπέροχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ:  
Επαναλαμβάνουμε ότι η παράταξη μας, είναι μια μικρή σε μέγεθος συσχετισμών δύναμη, που από θέση αρχής, εναντιώνεται στις τακτικές εκμαυλισμού συνειδήσεων, που σε κάθε του ευκαιρία, επιδίδεται το συνδικαλιστικό κατεστημένο.  
Τα μέσα που εμείς διαθέτουμε, είναι οι θέσεις, οι αρχές, οι αξίες και προπαντός η εντιμότητα στον προσωπικό, εργασιακό και συνδικαλιστικό μας βίο.

Ποιο είναι το μεγάλο «κακό που διέπραξαν οι συνάδελφοι»; Σταθμίζοντας τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ΕΤΕ/ΔΕΗ, (με την βαθιά κρίση, τα σημάδια έντονου εκφυλισμού, την αποσυσπείρωση, την απροθυμία να οργανωθούν έστω αμυντικοί αγώνες), έπραξαν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο, από το να ακολουθήσουν την φωνή της συνείδησης.
Την φωνή της συνείδησης, που τους υπαγόρευε να διαχωρίσουν την θέση τους, από το συνδικαλιστικό κατεστημένο, που αποτελεί τον κύριο υπαίτιο για την εμφάνιση και την διατήρηση  παρακμιακών φαινομένων, στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ. 

Να διαχωρίσουν την θέση τους και να συμπορευτούν με μια μικρή αδέσμευτη ομάδα συναδέλφων, μακριά και έξω από τα κέντρα εξουσίας, μακριά και έξω από το παρασκήνιο και κάθε είδους συναλλαγή, μακριά και έξω από φαινόμενα παρακμής.
Μια συμπόρευση, στη βάση αρχών και με κυρίαρχο στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αφύπνιση των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ισοπεδώνουν το Όμιλο ΔΕΗ και τις ζωές μας.

ΤΟ BULLYING ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ, ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ:
  Πρώην και νυν Βουλευτές, μαγαλοστελέχη της ΓΣEΕ, πρόεδροι εργατικών κέντρων, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, επιστρατευτήκαν για να τους «συνετίσουν». Να τους πείσουν ότι πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στο μεγάλο «σχηματισμό», να επιστρέψουν στο «μεγάλο μαντρί των παραδομένων συνειδήσεων».

Δείγμα γραφής: Οι άθλιες προσωπικές αναφορές και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί, που επιστρατεύονται στην ανακοίνωση του ΕΑΜΕ. Οι άκρως προσβλητικές αναφορές, που πέρα όλων των άλλων, συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις και αναμφισβήτητα στοιχειοθετούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Απαντάμε: Συκοφαντικά δημοσιεύματα, από ανθρώπους που κινούνται στο σκοτάδι, δεν αγγίζουν συναγωνιστές που πορεύονται στο φως της ημέρας.
Οι κατά παραγγελία συκοφάντες, δεν μπορούν να κηλιδώσουν την εντιμότητα και την ηθική συναδέλφων, που ακολουθούν τη φωνή της ταξικής συνείδησης.
Οι εκπρόσωποι της παρακμής, που επι σειρά ετών, ανήγαγαν σε επιστήμη τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, δεν δικαιούνται σήμερα να παριστάνουν τα θύματα των δικών τους πρακτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ: 
 Είναι γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, στο σύνολο του, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ.
Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν βρίσκεται απλά σε κρίση, βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, η όποια σαφώς δεν εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα.
Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, να συσκοτίσουν αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν κρύβεται, δεν σκεπάζεται, με παραπλανητικές ανακοινώσεις, ανακρίβειες και μυθοπλασίες.

Η ιστορική ΕΤΕ/ΔΕΗ, ουσιαστικά και κυριολεκτικά, δεν υφίσταται. Το σύμβολο των  αγώνων του τεχνικού κόσμου, έχει εδώ και καιρό μεταλλαχθεί, σε ένα άνευρο μηχανισμό, που βουλιάζει στην εσωστρέφεια, την ανυποληψία και το πρωτοφανές έλλειμμα δράσης και προσανατολισμού.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι η μονή δραστηριότητα που έχει να επιδείξει σήμερα η ΕΤΕ/ΔΕΗ, είναι η διαχείριση, που κι αυτή γίνεται, με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Τι να πρωτοθυμηθεί κάνεις:
  • Τα απεργιακά μέτρα, που στη κορύφωση τους ανεστάλησαν, χωρίς καμία εξήγηση και με ελάχιστο έως μηδενικό αποτέλεσμα;
  • Το κορυφαίο για την κατηγορία θέμα των ΥΒΑΕ, που παραπέμφθηκε στις καλένδες και ένα θεός ξέρει, ποτέ, που και πως θα καταλήξει;
  • Την αξιολόγηση, που πέρασε από το ΔΣ της ΔΕΗ, χωρίς να ανοίξει μύτη;
  • Την μεταθετότητα, τις αναγκαστικές μεταθέσεις τον εξαναγκασμό σε συνταξιοδότηση, που ήδη υλοποιούνται, με την ανοχή του συνδικάτου;
  • Τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ και την οριστική απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, για την οποία το συνδικάτο τήρησε «σιγή ασυρμάτου»;
  • Την εξαφάνιση από τις οθόνες των υπολογιστών, τον μήνα Αύγουστο, εκατοντάδων ωρών ισόχρονης ανάπαυσης συναδέλφων;
  • Τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα προστασίας και υλικά στον ΔΕΔΔΗΕ;
  • Το πάρτι των εργολάβων, που έφτασαν σε σημείο, να χτυπούν εργολαβικούς υπαλλήλους, μέσα στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ;
  • Τις καταργήσεις Πρακτορείων και την συρρίκνωση του προσωπικού;
     

    Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι την κυριά ευθύνη, για το πλαίσιο δράσης και την αποτελεσματικότητα του συνδικάτου, την έχουν οι πλειοψηφούσες δυνάμεις.
    Οι πλειοψηφούσες δυνάμεις, που προκαλούν θυμηδία, όταν προσπαθούν να εμφανιστούν ως τιμητές των αγώνων και συνάμα δημόσιοι κατήγοροι των μάχιμων συνάδελφων, που αντιδρούν ενάντια στις πολιτικές λεηλασίας του δημοσίου πλούτου και των εργασιακών δικαιωμάτων.
     

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Έχοντας συναίσθηση των μεγάλων προκλήσεων που έρχονται να ισοπεδώσουν τον Όμιλο ΔΕΗ και τις ζωές μας, θα κλείσουμε οριστικά και αμετάκλητα το κεφάλαιο της εσωστρέφειας και της τεχνητής πόλωσης . Προτεραιότητα, δεν είναι η συμμέτοχη μας, σε μια στείρα αντιπαράθεση, που αποσπά την προσοχή των συναδέλφων και βάζει το συνδικάτο σε αδράνεια και ακινησία.
     
Πρόθεση μας, δεν είναι να γίνουμε μέρος του προβλήματος, αλλά το μέρος της λύσης, που θα αφυπνίσει τους συναδέλφους και θα συμβάλει στη πολυπόθητη ανασύνταξη του κινήματος.

Την ώρα που το θεσμικό μας όργανο αλληλοσπαράσσετε, οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι εδώ και απαιτούν νέες επώδυνες παραχωρήσεις.
  • απαιτούν την περιουσία, των εξαθλιωμένων από τα μνημόνια, πολίτων.
  • απαιτούν τις ενεργειακές υποδομές, ανυπολόγιστης αξίας, που έκτισε ο λαός μας με το υστέρημα δεκαετιών.
  • απαιτούν τους υδάτινους πόρους της χώρας (λίμνες, ποτάμια, φυσικά και τεχνικά φράγματα).
  • απαιτούν τον αφανισμό κάθε έννοιας εργασιακού δικαίου.
  • απαιτούν περεταίρω λεηλασία εισοδημάτων και συντάξιμων αποδοχών.
  • απαιτούν την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
  • απαιτούν νέο αίμα και νέες θυσίας στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.
    Αυτή είναι η δική μας ατζέντα, αυτή είναι η δική μας δράση και ενασχόληση, αυτή οφείλει και πρέπει να είναι η θεματολογία, η προτεραιότητα, η σπουδή, του θεσμικού μας οργάνου.
     

    ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ
    ΑΘΗΝΑ : 10/9/2017
    ΚΕΜΑΝΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
     ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου