Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Παράλογο και ύποπτο το σχέδιο για διάθεση 500 χιλ. πελατών της ΔΕΗ



«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η πώληση 500 χιλιάδων πελατών της ΔΕΗ, προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο της στην Λιανική αγορά.
        Μία τέτοια εξέλιξη προκαλεί τόσο νομικά ζητήματα, όσο και δεοντολογικά, αφού καμία επιχείρηση δεν πουλά τους πελάτες της, πόσο μάλιστα μία Δημόσια επιχείρηση, όπως είναι η ΔΕΗ.
        Δυστυχώς, όμως, με αυτή την «Αριστερή Διοίκηση» όλα γίνονται, αφού συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης βγάζοντας στο σφυρί πελάτες της και μάλιστα συνεπείς.
        Άραγε γιατί η προς πώληση εταιρεία θα περιλαμβάνει μόνο συνεπείς πελάτες και όχι
κακοπληρωτές; Αν δώσουμε τους καλούς πελάτες, από ποιον θα εισπράξουμε από τους μπαταχτζήδες; Που οδηγούν την βιωσιμότητα της επιχείρησης;
        Τι όφελος θα έχουν οι καταναλωτές ώστε να αλλάξουν πάροχο; Θα έχουν μείωση στο λογαριασμό ρεύματος; Αν ναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Με τι κριτήρια θα γίνει η επιλογή των πελατών; Αν αρνηθούν τι θα γίνει θα τους διώξουμε με το ζόρι ή θα τους κόψουμε το ρεύμα;
        Γιατί ένας επενδυτής να πληρώσει προκειμένου να αποκτήσει νέους πελάτες και να μην πάρει όσους θέλει από την ελεύθερη αγορά;
        Αναμφίβολα, το όλο εγχείρημα ξεφεύγει κάθε λογικής και κυρίως επιχειρησιακού στόχου, ενώ πιθανόν να υποκρύπτει και μεθοδεύσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν εκδηλωθεί!!! Εκτός και αν ο απώτερος στόχος, είναι οι πελάτες αυτοί να οδηγηθούν στο κοινοπρακτικό σχήμα (Silcio 51% - ΔΕΗ 49%) γι’αυτό και έγινε η συμπλήρωση των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας προσφάτως και μάλιστα, με τη θετική ψήφο των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ!!!
        Επειδή,  όμως, πρόκειται για την βιωσιμότητα και το μέλλον της επιχείρησης και η εκποίηση πελατών, έστω μέσω διαγωνισμού, αποτελεί απώλεια εσόδων για τη ΔΕΗ  καλά είναι η Διοίκηση να το ξανασκεφτεί…
        Καλούμε το Υπουργείο να μην συναινέσει σε αυτό το ζημιογόνο σχέδιο και ας γίνει κατανοητό, ότι ο πελάτης δεν είναι πρόβατο για να τον πάει η Διοίκηση όπου θέλει. Έχει δικαίωμα να επιλέξει μόνος του σε ποιον πάροχο θέλει να πάει.
        Τέλος δηλώνουμε ότι η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ όχι μόνο είναι αντίθετη σε μία τέτοια εκποίηση, αλλά θα σταθεί εμπόδιο προσφεύγοντας σε κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί αυτό το deal». 

Αρχειοθήκη ιστολογίου