Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΗ: Με την Archirodon για κατασκευή ενεργειακών έργων και με την ΕΑΒ για συντήρηση εξοπλισμού μονάδων

Η ΔΕΗ Α.Ε. και η Archirodon Group NV ανακοίνωσαν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, πενταετούς διάρκειας, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην κατασκευή Ενεργειακών Έργων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και περαιτέρω σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές τα μέρη θα συμφωνήσουν.
Η Archirodon Group NV είναι ένας μεγάλος διεθνής Όμιλος Εταιρειών με έδρα το Dordrecηt στην Ολλανδία, κυρίως Ελληνικών συμφερόντων, με σημαντική παρουσία για 60 περίπου χρόνια σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένης της γεωγραφικής περιοχής της Μέσης Ανατολής και της
Βόρειας Αφρικής. Το πεδίο δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών σε μεγάλα και πολύπλοκα έργα τύπου EPC (Engineering, Procurement and Construction). Ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας, η εμπειρία της περιλαμβάνει κατασκευές Σταθμών Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκαταστάσεων αφαλάτωσης και πετρελαϊκά έργα.
Μνημόνιο ΔΕΗ – ΕΑΒ
Η ΔΕΗ Α.Ε. και η ΕΑΒ ανακοίνωσαν επίσης την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με σκοπό να εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα και βιωσιμότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων στον τομέα της εξειδικευμένης συντήρησης αεριοστρόβιλων και εν γένει συντήρησης εξοπλισμού μονάδων ηλεκτροπαραγωγής καθώς και βοηθητικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας Μονάδων diesel.
Τα δύο μέρη θα συνεργαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντικείμενο τη σύνταξη σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου.
Η ΕΑΒ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρία της χώρας. Κύρια αποστολή της είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για την υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, εφαρμόζοντας τα τελευταία χρόνια μία στρατηγική εξωστρέφειας, δημιούργησε μία διευρυμένη πελατειακή βάση και αποτελεί σήμερα αξιόπιστο συνεργάτη των διεθνώς πρωτοστατούντων εταιρειών του βιομηχανικού κλάδου της αεροναυπηγικής. Η ΕΑΒ διαθέτει μακρά και εξειδικευμένη εμπειρία (την πιο σημαντική στον ελληνικό χώρο) στους τομείς συντήρησης – επισκευής Αεριοστρόβιλων αεροσκαφών και παρελκόμενων τους.

https://energypress.gr/news/dei-me-tin-archirodon-gia-kataskeyi-energeiakon-ergon-kai-me-tin-eav-gia-syntirisi-exoplismoy

Αρχειοθήκη ιστολογίου