Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Εντός Δεκεμβρίου επιστρέφονται οι επιπρόσθετες παρακρατηθείσες εισφορές των συνταξιούχων της ΔΕΗ από τον ΕΟΠΥ

Επιστρέφονται εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου οι επιπλέον παρακρατηθείσες εισφορές των συνταξιούχων της ΔΕΗ από τον ΕΟΠΥ, όπως ανέφερε σε δήλωσή του στο e-ptolemeos.gr  ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας, Κων/νος Ανδρεάδης (φωτό).
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης)  δόθηκε εντολή στη διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ ΑΕ να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ από 1/1/2012 έως και 30/6/2016 ως εισφορά υπέρ υγείας, σε εκτέλεση σχετικής διαταγής του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης, Τάσου
Πετρόπουλου».
Ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε ότι η επιστροφή των παρακρατηθέντων εισφορών θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου 2017.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση της διοίκησης του σωματείου για την εξέλιξη αυτή, διότι, όπως είπε «οι πιέσεις που ασκήσαμε για την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων έφεραν αποτέλεσμα. Δικαιωθήκαμε και χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να υποβληθούν τα μέλη μας σε δικαστικούς αγώνες, όπως έκαναν άλλα σωματεία, οπότε τα χρήματα που παρακρατήθηκαν παράνομα από τον ΕΟΠΥ θα επιστραφούν χωρίς έξτρα παρακρατήσεις για τα  εργολαβικά (αμοιβή για δικαστική δαπάνη)».
Διότι, όπως εξήγησε, «η ίδια η ηγεσία του υπουργείου αναγνώρισε αυτή την αδικία, ότι δηλαδή εσφαλμένα  εφαρμοζόταν ο νόμος με συνέπεια να χάνουν οι συνταξιούχοι σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους κάθε μήνα».

Αρχειοθήκη ιστολογίου