Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Κίνηση υψηλού ρίσκου, συμβολισμού ή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»;


Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί η μετακίνηση του διευθυντή του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου Κ. Θεοδωρίδη στη Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη (Διεύθυνση Πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας).
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση για τη μετακίνηση του επικεφαλής του μεγαλύτερου Ορυχείου των Βαλκανίων ειδικά αυτή την περίοδο που «εν πολλοίς» κρίνεται το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών και κατ΄ επέκταση των Λιγνιτωρυχείων;
Είναι προφανές ότι το κλίμα που διαμορφώνεται μεταξύ των εκατοντάδων εργαζόμενων του Ορυχείου ,που διεύθυνε ο κ.Θεοδωρίδης, όταν αντιλαμβάνονται ότι ο «καπετάνιος» εγκαταλείπει πρώτος το καράβι»,  είναι
εξόχως αρνητικό.
Όπως εξίσου αρνητική είναι και η εντύπωση που προκαλεί η απόφαση για την τοποθέτηση του κ.Θεοδωρίδη στη Διεύθυνση Εμπορίας  λες και δεν υπάρχουν άξια στελέχη με ικανότητες και εμπειρία για να αναλάβουν θέσεις αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών.
Η αλλαγή στην κορυφή του μεγαλύτερου Ορυχείου των Βαλκανίων θα προϋπέθετε καλύτερη προετοιμασία, ανάλογη της νευραλγικής θέσης και των απαιτήσεων που έχει η συγκεκριμένη θέση για την εύρυθμη λειτουργία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Στην αντίθετη περίπτωση βεβιασμένων επιλογών ή αποφάσεων, των οποίων οι επιπτώσεις τους δεν έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια, τα αποτελέσματα είναι κρίσιμα και δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου