Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων μας της «Ηλεκτρικής» - Πιστοί στα μηνύματα τους συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ



       

Στις 12 Οκτώβρη 1944, η Αθήνα απελευθερώνεται από τους ναζί κατακτητές. Οι Γερμανοί σκοπεύουν πριν αποχωρήσουν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές στην υποδομή του τόπου. Βασικός τους στόχος η ανατίναξη του εργοστασίου της «Ηλεκτρικής» στο Κερατσίνι που ήταν η σημαντικότερη ενεργειακή μονάδα της χώρας και τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο με ηλεκτρική ενέργεια. Η μάχη της 13ης Οκτωβρίου 1944 για την σωτηρία της «Ηλεκτρικής» ήταν ζωτικής σημασίας.

Οι συνάδελφοι μας εργαζόμενοι του εργοστασίου μαζί με τον ΕΛΑΣ, αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση του εργοστασίου προκειμένου να μη στερηθεί ο λαός το αγαθό του ρεύματος.

Η ΔΕΗ τιμά και φέτος τη θρυλική «Μάχη της Ηλεκτρικής» και τους υπερασπιστές
της τότε Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών-Πειραιώς (ΗΕΑΠ) με εκδήλωση «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική - Μια μάχη στην καρδιά της απελευθέρωσης» στον ιστορικό χώρο του εργοστασίου στο Κερατσίνι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 7 το βράδυ με την συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εγκαινιάσει έκθεση με σπάνιας ιστορικής αξίας υλικό που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία του Ιστορικού Αρχείου της ΔΕΗ.



Σήμερα με την εφαρμογή και υλοποίηση των επαίσχυντων και παράνομων μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών από όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, η μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας μας σε διαφορετικές συνθήκες χωρίς τη γερμανική μπότα και τα όπλα, οδηγείται σε πορεία παρακμής και διάλυσης, με το ξεπούλημα λιγνιτικών εργοστασίων της μεταξύ των οποίων πιθανά και των 2 Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Στις σημερινές συνθήκες και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας και των αγωνιστών της «Ηλεκτρικής», επιβάλλεται να δώσουμε ενωμένοι τον καλύτερο μας εαυτό για την υπεράσπιση της ΔΕΗ, αποτρέποντας την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της και την ακύρωση πώλησης των λιγνιτικών της Μονάδων, σε όφελος της ανάπτυξης της χώρας και της ευημερίας του λαού μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην ειρηνική και αγωνιστική συγκέντρωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 5:30 το βράδυ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, πριν την έκθεση που διοργανώνει η Επιχείρηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ Συνδικάτα της ΔΕΗ, συνδικαλιστές, συνάδελφους εργαζόμενους από το Λεκανοπέδιο της Αττικής να συμμετάσχει στην αγωνιστική μας συγκέντρωση για την υπεράσπιση της ΔΕΗ.  



Αναχώρηση λεωφορείων:   Μεγαλόπολη στις 3  μ.μ. από Κεντρική Πλατεία

                                                     Τρίπολη στις 3:30 μ.μ. από ΟΣΕ  

Δηλώσεις Συμμετοχής: Στους εκπροσώπους Σωματείων και στα τηλέφωνα:  6937 - 055460, 6947 - 773366, 6937 - 056727



Τα Δ.Σ. των Σωματείων    

Αρχειοθήκη ιστολογίου