Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ



Ναι κύριοι συμφωνούμε….
Σε απάντηση της καταγγελίας των μελών του Δ.Σ., αντιπαραθέτουμε το ίδιο το κείμενο σας, που προφανώς είναι επηρεασμένο από τις θέσεις μας διατυπωμένες κατά καιρούς που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση κακοδιαχείρισης που αναλάβαμε ως νέα Διοίκηση πριν λίγα χρόνια στον Συνεταιρισμό.
Όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας ως πρώτο μας στόχο την οικονομική σταθερότητα του Συνεταιρισμού και τη συνακόλουθη πρόοδο του, (προκειμένου όλα τα Μέλη του να ωφελούνται από αυτόν) και κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού – λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιοίκησης των προηγούμενων ετών, που
έφεραν τεράστιες οικονομικές ζημιές στον συνεταιρισμό – τελικά καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα:
Ναι κύριοι…
Ανοχή τέλος!!!
Προς όλους και για όλα.
Ειδικότερα για τους επί χρόνια τροφίμους του συνεταιρισμού που ο καθένας « για τους δικούς του λόγους» ασκούσε πλημμελή διοίκηση, με τα αρνητικά αποτελέσματα, την υπερχρέωση και τα ελλείμματα.
Όπως, στοιχεία της πλημμελούς έως τώρα διοίκησής τους ήταν βέβαια η ανοχή σε μέρος του προσωπικού οι προσωπικές επιλεκτικές σχέσεις και η εμπέδωση αντίληψης χαλαρότητας, ανευθυνότητας με πολλά δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις.
Ανοχή τέλος λοιπόν, και για όλους μας
γιατί έτσι μας το ζήτησαν τα μέλη του συνεταιρισμού στις γενικές συνελεύσεις, τα οποία δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν μας να ανέχεται αντικανονιστικές συμπεριφορές και μισθωτικές παροχές σε εργαζόμενους, μεγαλύτερες από τα ίδια μας τα μέλη που δουλεύουν σε συνθήκες ορυχείων, σταθμών, πυλώνων και στο «κάτεργο» της πρώτης γραμμής των γκισέ της εμπορίας.
Ως προς τις καταγγελίες σας, παραθέτουμε τα εξής:
Μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων
1.     Επιλογή της διοίκησης είναι η ανανέωση και η ενίσχυση του προσωπικού με νέα μέλη σε ηλικία και νοοτροπία όπως φυσικά και με χαμηλότερους μισθούς. Δεν μπορεί υπάλληλος του συνεταιρισμού να παίρνει τριπλάσιο μισθό από έναν τεχνίτη ή έναν ορύχο ή διοικητικό σε εμπορία και διοίκηση.
2.     Η παραμονή ορισμένων εκ των εποχιακών και σε δεύτερο εξάμηνο, έχει να κάνει ακριβώς με την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαζόμενου.
3.     Προφανώς και δεν είναι στην φιλοσοφία της διοίκησης η στελέχωση με υπαλλήλους να γίνεται με κοινωνικά κριτήρια. Σε καθεστώς αγοράς και ανταγωνισμού δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον Π.Σ.Υ.Π ΔΕΗ σε Μ.Κ.Ο.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ικανούς υπαλλήλους θέλουμε και φυσικά μεταξύ των ικανών και ίσων σε προσόντα, τα κοινωνικά κριτήρια που σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται υπόψιν.
4.     Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από κανένα παιδί να γίνει υπάλληλος του συνεταιρισμού εάν έχει τα προσόντα.
Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό σε παιδιά μελών του συνεταιρισμού, επειδή τυχαίνει σε κάποια περίοδο οι γονείς τους να είναι μέλη του Δ.Σ. ή οργανώσεων και συνδικάτων. Εξάλλου κανείς δεν είναι μόνιμος, είναι εποχιακοί και ο αριθμός τους σήμερα δεν ξεπερνά τα 4 επί του συνόλου του προσωπικού των 40 ατόμων.
5.     Όλες οι συμβάσεις του ΠΣΥΠ ΔΕΗ αποφασίζονται και λειτουργούν από το Δ.Σ. και παρακολουθούνται από το Δ.Σ. και το εποπτικό συμβούλιο.
6.     Τα κόστη των μετακινήσεων είναι σύμφωνα με τον κανονισμό και ελέγχονται επίσης από το εποπτικό συμβούλιο, ορκωτούς λογιστές, παρουσιάζονται στην Γενική Συνέλευση και πάντως κατά περίπτωση είναι ίδια με αυτά των ιδίων των καταγγελλόντων .
7.     Δεν υπάρχει καμία ανάκληση εργαζόμενων με απόφαση του Δ.Σ. Καταργήθηκε απλά η θέση και ο υπάλληλος συνεχίζει με τα ίδια αντικείμενα.
Κλείνουμε απαντώντας με τον ίδιο ακριβώς επίλογο της δικής σας καταγγελίας με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα παραλλάσσοντας μόνον μία λέξη.
Κύριοι της μειοψηφίας, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε απόφαση που θα βλάψει τα συμφέροντα του Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ και των μελών του και των εργαζόμενων σε αυτόν και σας καλούμε, να συμμορφωθείτε άμεσα και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας και των μελών του Συνεταιρισμού.
Αντιθέτως, σε κάθε προσπάθεια με θετικό πρόσημο και έκβαση για τον Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ και τα μέλη του, θα είμαστε δίπλα σας.
Η σκέψη και οι προσπάθειές μας για την καλή λειτουργία και την παγίωση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Συνεταιρισμού είναι άοκνες και διαρκείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εμποδίσει.
Αγαπητοί συνεταίροι, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα απαιτείται η συστράτευση όλων και ΟΧΙ η φυγή.
Πυκνώνουμε τις τάξεις του συνεταιρισμού!!!
&
Πορευόμαστε με το σύνθημα,
«Υγιής Συνεταιρισμός στην υπηρεσία των Μελών του»

          Για το Δ.Σ. Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ       ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου