Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ετοιμάζονται 2.500 διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ!




Η πρώτη παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων που έγινε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου στη Ζάκυνθο, ήταν από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ.
Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΚΖ Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος έδωσε στοιχεία για τα σπίτια που είναι χωρίς ηλεκτρικό αλλά και για το πλάνο της ΔΕΗ η οποία τις επόμενες ημέρες θα προβεί σε νέες διακοπές ηλεκτροδότησης.
«Είμαστε σε μία περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και φέτος είχε ρεκόρ αφίξεων, όμως έχουμε δεκάδες περιπτώσεις οικογενειών με κομμένο
ρεύμα. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν 750 οικογένειες που τώρα δεν έχουν ρεύμα και υπάρχουν 2500 εντολές για άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης.
Δεν αναφέρομαι στους νέους παρόχους που κάνουν αυθημερόν διακοπή» είπε ο κ. Κωνσταντίνου ο οποίος στη συνέχεια έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Αναφέρθηκε σε ανέργους που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση αλλά και σε σπίτια που ενοικιάζονται και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν. Ακόμα περιέγραψε περιπτώσεις που εκείνοι που οφείλουν μπορούν να δώσουν 800 ευρώ αλλά πρέπει να πληρώσουν 1000 ευρώ και επειδή δεν τα έχουν μένουν χωρίς ηλεκτρικό.
Ακόμα ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου έκανε γνωστό πως στη Ζάκυνθο αν δεν έχεις ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχεις ούτε νερό. Επίσης σημείωσε με νόημα πως ούτε μία φορά δεν έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης σε ξενοδοχεία που οφείλουν, ακόμα κι αν χρωστάνε κάποιες χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ.
«Στη Ζάκυνθο της ανάπτυξης υπάρχει και ο κόσμος που υποφέρει. Το Εργατικό Κέντρο ζητά να μην κόβεται το ρεύμα ή να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης» κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


 http://ermisnews.gr/index.php?id=54244

Αρχειοθήκη ιστολογίου