Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Καλαμάτα: Σκηνές απείρου κάλλους σε διακοπή ρεύματος – Χαμός με πυροβολισμούς σε σπίτι της Πύλου!

Καλαμάτα: Σκηνές απείρου κάλλους σε διακοπή ρεύματος – Χαμός με πυροβολισμούς σε σπίτι της Πύλου! | Newsit.gr

Σε 22 μήνες φυλάκιση με αναστολή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Καλαμάτα τον 60χρονο αγρότη. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έβγαλε ένα όπλο σκοποβολής και πυροβόλησε για να… πείσει τον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ και το βοηθό του να ξανασυνδέσουν το ρεύμα στο σπίτι του στην Πύλο.
Χθες στο δικαστήριο ο Αλβανός εργάτης του υπεργολάβου κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν πυροβόλησε στον αέρα, αλλά πάνω στην κολόνα. Είπε
μάλιστα πως αν δεν ήταν η κολόνα της ΔΕΗ, θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ζητούσε από το δικαστήριο να επιστρέψει η δικογραφία στην εισαγγελέα Καλαμάτας και ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί στον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβίαση κακουργηματικού χαρακτήρα. Κάτι που ωστόσο δεν δέχτηκε το δικαστήριο και ο αγρότης καταδικάστηκε για παράνομη βία και οπλοχρησία.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε βλακεία αυτό που έκανε και μετανοημένος επικαλέστηκε ότι έπαιζε θέατρο για να φανεί πειστικός και να του συνδέσουν ξανά το ρεύμα. Ο Αλβανός εργάτης είχε ανέβει στην κολόνα, το είχε κόψει, και σύμφωνα με την κατάθεσή του, κατεβαίνοντας βρέθηκε να τον σημαδεύει ο κατηγορούμενος από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.
Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο, ο αγρότης απειλούσε πως θα τον σκοτώσει και τον κρατούσε επί 25 λεπτά παγιδευμένο πάνω στην κολόνα, μέχρι που ο υπεργολάβος τού έδωσε εντολή να επανασυνδέσει το ρεύμα. Μετά έφτασε και η Αστυνομία, που σύμφωνα με την κατάθεση του εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ άργησε – αν και ο ίδιος είπε ότι έφυγε τα πρώτα λεπτά που ο κατηγορούμενος βγήκε στο παράθυρο και τους απείλησε με το όπλο, για να ειδοποιήσει γρήγορα την Αστυνομία. Οταν επέστρεψε -σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του- ο κατηγορούμενος σημάδευε ακόμα τον εργάτη του και απείλησε και τον ίδιο πως θα τους σκοτώσει.
Η στάση του αγρότη άλλαξε μόνο όταν είδε την Αστυνομία να καταφθάνει, οπότε πλέον άρχισε να λέει σύμφωνα με τον μάρτυρα πως “δεν τρέχει τίποτα, τα βρήκαμε και ξανασύνδεσαν το ρεύμα – τέλος του μήνα θα πάω να το πληρώσω”.

«Έριξα την πιστολιά γιατί με κορόιδευε»

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του επικαλέστηκε πως βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα και ήξερε πως θα το έκοβαν – άλλωστε νωρίτερα ο υπερεργολάβος κατέθετε ότι η ΔΕΗ είχε ξανακόψει το ρεύμα στον συγκεκριμένο από το ρολόι και εκείνος το επανασύνδεσε, γι’ αυτό και την περασμένη Τρίτη είχαν εντολή να το κόψουν από την κολόνα.
Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως, επειδή κάνει σκοποβολή, αν ήθελε να πυροβολήσει και να σκοτώσει κάποιον θα το είχε κάνει. Αντίθετα, υποστήριξε, δεν κινδύνεψε κανενός η ζωή, ενώ αρνήθηκε ότι απείλησε και τον εργολάβο, για τον οποίο ισχυρίστηκε πως δεν τον είδε καθόλου. Την πιστολιά, την έριξε -όπως είπε ο ίδιος- γιατί ένιωσε πως ο εργάτης τον κορόιδευε, αλλά έριξε στον αέρα και όχι πάνω του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr


Αρχειοθήκη ιστολογίου