Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Σπάρτακος: Καταστροφικό το σενάριο μετακίνησης πελατών της ΔΕΗ

Καταστροφικό σενάριο που δεν έχει εφαρμοστεί σε κανένα σημείο του πλανήτη χαρακτήρισε το σενάριο περί μεταφοράς-αποπομπής 500.000 πελατών της ΔΕΗ προς ιδιώτες παρόχους ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Σπάρτακος» κ. Μόσχος Μόσχου. 
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τόνισε πως η διαδικασία αυτή εφόσον εφαρμοστεί χωρίς να γνωρίζουμε την διαδικασία θα είναι καταστροφική για την επιχείρηση, αφού οι ιδιώτες αγοράζουν μέσω των δημοπρασιών των ΝΟΜΕ την μεγαβατώρα πολύ χαμηλότερα από την τιμή παραγωγής. 
Ο κ. Μόσχος τόνισε ότι περιορίζεται η λιγνιτική παραγωγή που αποτελεί και θέμα της ενεργειακής
ασφάλειας, δίδονται σοβαρά κίνητρα στο φυσικό αέριο και χαρακτήρισε εγκληματική την εγκατάσταση ενός τεράστιου αιολικού πάρκου στο Βέρμιο με την υπόμνηση ότι το συνδικάτο δεν τάσσεται ενάντια στην αιολική ενέργεια. 
Επεσήμανε όμως ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό και βαρύνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών, με την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων σε αυτό το μέγεθος να μην απορρέει από κάποια υποχρέωση στην Ε.Ε .
Όσον αφορά το Ταμείο Λιγνιτικής Μετάβασης ο κ. Μόσχου σημείωσε ότι τα σωματεία ενέργειας είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης όπου έγινε συζήτηση για την αξιοποίηση των κονδυλίων που προκύπτουν από αυτό και μπορούν  να φτάσουν και τα 4 δις. Ευρώ. Χρειάζεται γι'αυτό χρόνος στον σχεδιασμό και τον προσδιορισμό των δράσεων είπε ο κ. Μόσχος με γνώμονα και την αποκατάσταση μονάδων αλλά και την επένδυση χρημάτων για την δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου