Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

"Η κυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) και η διοίκηση στη ΔΕΗ διοργανώνουν υποκριτικά, φιέστες υπέρ της μνήμης των αγωνιστών"



H μάχη της Ηλεκτρικής στις 13 Οκτωβρίου 1944 ήταν ακόμα μία γενναία πράξη της Ελληνικής αντίστασης, των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων της Hλεκτρικής ενάντια στον Γερμανό κατακτητή. Οι ήρωες της μάχης της Ηλεκτρικής που υπερασπίσθηκαν τη διάσωση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο θα στήριζε την επόμενη ημέρα την καθημαγμένη από την κατοχή χώρα στην προσπάθειά της να ανακάμψει.
      Η θυσία αυτή τιμάται ανελλιπώς χρόνια τώρα από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της ΔΕΗ με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και
αντιστασιακών οργανώσεων, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν ξεχνούμε και πως ανάλογα θα υπερασπίσουμε την διατήρηση των μέσων παραγωγής στα χέρια του ελληνικού λαού.
     Δυστυχώς από φέτος παρατηρούμε την έντεχνη προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΗ να πολιτικοποιήσει την επέτειο και να της προσδώσει κομματικά χαρακτηριστικά.
    Η διοίκηση της ΔΕΗ υπερδιογκώνει την επέτειο μνήμης σε επίπεδο φιέστας για να ταυτίσει την ελάχιστη δική της παρουσία με την θυσία των εργαζομένων και των αντιστασιακών της περιόδου της κατοχής.
   Η κυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) και η διοίκηση στη ΔΕΗ διοργανώνουν υποκριτικά, φιέστες υπέρ της μνήμης των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την διάσωση του εργοστασίου στο Κερατσίνι. Ένα Εργοστάσιο το οποίο σήμερα έκλεισαν. Την ίδια στιγμή ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ και ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τους Σταθμούς Παραγωγής, Ορυχεία, Εμπορία και εκποίησαν έναντι πινακίου φακής τα Δίκτυα Μεταφοράς.
Σκλαβώνουν την χώρα και την υποθηκεύουν για τα επόμενα  99 χρόνια

    Το ιστορικό ΟΧΙ των πραγματικών αγωνιστών της εποχής εκείνης και το ΟΧΙ των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ στις επιθυμίες των δανειστών , η Κυβέρνηση και η Διοίκηση το μετέτρεψαν σε μεγάλο ΝΑΙ.   


                                                                        
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                  

Αρχειοθήκη ιστολογίου