Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Κρήτη: Ποιος & γιατί κρεμάει τα παπούτσια του στα καλώδια της ΔΕΗ;


Έχει φτάσει και στο Ηράκλειο η μόδα με τα παπούτσια που κρέμονται από τα καλώδια της ΔΕΗ… Μας ρώτησαν περί τίνος πρόκειται και το ψάξαμε με χαρά, καθώς για κάποιο λόγο φανταζόμαστε πως πρόκειται για κάτι μυστηριωδώς ρομαντικό! Για παράδειγμα, θα μπορούσε να σημαίνει:

«Λείπουν οι γονείς από το σπίτι, μπες ελεύθερα»…

Κάτι τέτοια φανταζόμαστε εμείς, αλλά… καμία σχέση! Υπάρχει μία θεωρία που θέλει τα παπούτσια να σχετίζονται με συμμορίες. Που υποδεικνύει σημεία πώλησης… ναρκωτικών ή όρια δράσης της κάθε εγκληματικής ομάδας…
Ωστόσο, η αστυνομία δεν μπορεί να βρει καμία συσχέτιση ανάμεσα στα κρεμασμένα παπούτσια και την δραστηριότητα συμμοριών. Ούτε εδώ, ούτε σε άλλα μέρη του κόσμου από τα οποία έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη μόδα!
Μια άλλη θεωρία θέλει τα κρεμασμένα παπούτσια να είναι απλά είναι κάποιος εορτασμός μαθητών που τέλειωσαν το σχολείο. Εξάλλου κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι στρατιώτες έριχναν τις αρβύλες τους σε ηλεκτροφόρα καλώδια στο τέλος της βασικής εκπαίδευσης τους ή όταν αποστρατεύονταν.
Στην Κολομβία πάντως υποτίθεται πως αν κάποιος κρεμάσει τα παπούτσια του, κάποιο παιδί που είναι άρρωστο θα γίνει καλά… Στη Βενεζουέλα το κάνουν για να πάρουν καινούργιο ζευγάρι παπούτσια… Στην Ισπανία το κάνουν κατά τη διάρκεια ξηρασίας για να βρέξει… Στη Γουατεμάλα κρεμάνε παπούτσια απλώς για να τρομάζουν οι νυχτερίδες!
Ό,τι νά ‘ναι δηλαδή!
Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε με ποιο απ’ όλα τα σκεπτικά κρεμάστηκαν τα αθλητικά παπούτσια της φωτογραφίας κάπου στα στενά δρομάκια του κέντρου του Ηρακλείου…

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης – Image Photo Services

Αρχειοθήκη ιστολογίου