Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Γ. Σταθάκης: Κατηγορηματικό το «όχι» για τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Σταθάκης: Κατηγορηματικό το «όχι» για τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ 
Είναι κατηγορηματικό το 'όχι' για τα υδροηλεκτρικά” επανέλαβε ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για την αποεπένδυση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα θέματα της ενέργειας, σε συνέχεια των επαφών που ήδη έχουν
πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες με το ΥΠΕΝ, ενώ ως γνωστόν από τη Δευτέρα επανέρχονται οι επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός αναφέρθηκε στα θέματα που σχετίζονται με τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού και ειδικότερα σημείωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη μονοπωλιακή πρόσβαση της ΔΕΗ στον λιγνίτη είναι οριστική και άρα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους.
Σε σχέση με τη θέση της ΔΕΗ στην αγορά, που αλλάζει, ο υπουργός σημείωσε ότι θα παραμείνει ο κεντρικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος και θα διατηρήσει το 50%. Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο της ΔΕΗ για τις μικρές εταιρείες λιανικής που μπορούν να διατεθούν στον ανταγωνισμό, επισήμανε ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2018 στο πλαίσιο των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ, θα πρέπει να βρεθεί νέος μηχανισμός στην κατεύθυνση αυτή. Πάντως, πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τελικό πόρισμα γι' αυτό το σχέδιο από τη ΔΕΗ, “είναι μια πρόωρη συζήτηση που δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη”.

Αρχειοθήκη ιστολογίου