Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΗ: Δεν είναι υψηλές οι τιμές στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ - Έχουν περιθώρια 20% οι ιδιώτες προμηθευτές

Σχετικά με το αποτέλεσμα της προχθεσινής δημοπρασίας, στο πλαίσιο των «ΝΟΜΕ», το οποίο από ορισμένες πλευρές παρουσιάζεται από ζημιογόνο έως περίπου καταστροφικό για τους παρόχους – ανταγωνιστές της ΔΕΗ, κύκλοι της Επιχείρησης επισημαίνουν τα εξής, με ενημέρωση που απέστειλαν στους δημοσιογράφους:
Η τιμή που τελικά προέκυψε, είναι περίπου 20€ / MWH, ή 23% χαμηλότερη από την οριακή (χονδρική) τιμή του Συστήματος. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν δυνατότητα να διαθέτουν στην κατανάλωση την Η/Ε τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι η ΔΕΗ.

Ας προστεθεί ότι οι πάροχοι αυτοί επιλέγουν μόνο τα κερδοφόρα τμήματα της αγοράς και βέβαια ούτε τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε τους αγρότες, ούτε τους ευάλωτους καταναλωτές στηρίζουν, όπως κάνει η ΔΕΗ, η οποία δεν αποφεύγει καμία κατηγορία καταναλωτών.
Κατά συνέπεια οι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν καμία απολύτως βάση.
Πέραν αυτών προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η τοποθέτηση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, μέσω αρμοδίου στελέχους της, για πολύ μικρό περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών παρόχων (1,5 €/MWH)!!! (Σημείωση energypress: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο προφανώς αναφέρεται η ΔΕΗ). 
Υπονοεί άραγε η ΡΑΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση των τιμολογίων;
Είναι αναγκαίο ως Υπεύθυνη Αρχή να διατυπώσει τη θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές.


Αρχειοθήκη ιστολογίου