Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κίνημα Αλλαγής προς ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε αυταπάτες για τη διασύνδεση της Κρήτης

Την απάντησή του στα όσα ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφορικά με τη διασύνδεση της Κρήτης έδωσε σήμερα το γραφείο του Κινήματος Αλλαγής Χανίων.
Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί «σύντροφοι» της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ελπίζουμε ότι άθελα και όχι σκόπιμα στην ανακοίνωσή σας για τα τεράστια ερωτηματικά που κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Γ. Σταθάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης, έχετε, όπως ο Α. Τσίπρας, αυταπάτες και όχι σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Υποθέτουμε ότι είστε ευτυχείς που σε 14 μήνες από σήμερα, δηλ. την 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Μιγκέλ Κανιέτε, ο οποίος σε ερώτηση του
ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, απάντησε ρητά ότι: «Σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1 της οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας του Αθερινόλακκου, των Λινοπεραμάτων και των Χανίων της Κρήτης επωφελούνται από μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της ημερομηνίας αυτής». Τονίζει δε, ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί μόνο ως PCI, όπως το ΠΑΣΟΚ με Υπουργό Ενέργειας το Γιάννη Μανιάτη είχε διασφαλίσει με την αντίστοιχη χρηματοδότηση που σήμερα, λόγω ευθυνών της ελληνικής κυβέρνησης, παραμένει στα μόλις 16.000.000€. Αξιολογήστε αν αυτό είναι πολιτική αυταπάτη ή κάτι άλλο. Πάντως, να γνωρίζετε ότι το οποιοδήποτε επιπλέον κόστος που θα προκύψει, λόγω της τραγικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας στο θέμα αυτό, θα το επωμιστείτε πολιτικά και ουσιαστικά εσείς και οι υπουργοί σας.
Προφανώς, πολιτική αυταπάτη σας είναι το ότι τσουβαλιάζετε και τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης και το αντίστοιχο έργο ΠΑΣΟΚ, όμως έχετε κορώνα στο κεφάλι σας όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. Α. Κοτσακάς, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Π. Κουρουμπλής, Χρ. Σπίρτζης, κ.ά. Δεν σας απασχολεί ότι αυτός ο μηδενισμός όλων των ετών της Μεταπολίτευσης, συμπίπτει με αντίστοιχες ακροδεξιές αναφορές. Άλλωστε, δεν έχετε πρόβλημα φαίνεται, αφού συγκυβερνάτε με τον ακροδεξιό Π. Καμμένο.
Ενδιαφέρον έχει η αναφορά σας στην ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, την οποία επίσης προώθησε το ΠΑΣΟΚ, με χρηματοδότηση μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σύμβαση που υπεγράφη όταν ήταν Υπουργός Ενέργειας ο Γ. Μανιάτης το Σεπτέμβριο του 2014 και συνολικό προϋπολογισμό 240.000.000€. Ξεχνάτε όμως, ότι και αυτό το έργο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να το έχει παραδώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 1,5 ολόκληρο χρόνο πριν την παράδοση που τελικά έγινε, δηλ. υποχρέωσε όλους τους Έλληνες καταναλωτές να πληρώσουν άλλα 150.000.000€, λόγω της ανυπαρξίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης της α΄ φάσης Κυκλάδων.
Για να μην ανησυχούμε εμείς όμως, «σύντροφοι» των Χανίων, έχετε την καλοσύνη να ζητήσετε από τον υπουργό Γ. Σταθάκη να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή αγωνίας του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπη, που εκφράζει τους φόβους του για τις καθυστερήσεις;
Μας αρέσει πάντως, που προσπαθείτε να ακολουθήσετε τις στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ για το ενεργειακό της Κρήτης, που με δικές μας πρωτοβουλίες και κόντρα σε όλο τον κεντρικό και τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, μετασχηματίζει το νησί μας σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου με το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, τον αγωγό φυσικού αερίου EASTMED και βεβαίως τις έρευνες Υδρογονανθράκων.


Αρχειοθήκη ιστολογίου