Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Εξαγριωμένος πολίτης έκανε γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της ΔΕΗ στον Αλμυρό

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ένας άνδρας χθες το μεσημέρι, που εισέβαλε ως ταύρος σε υαλοπωλείο στα γραφεία της ΔΕΗ Αλμυρού.
Ο 53χρονος άνδρας έδειξε κατ’ αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή του στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, στην οποία προέβη χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ (πιθανόν εργολάβου της επιχείρησης) στην παροχή του σπιτιού της ηλικιωμένης μητέρας του.
Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι κι ενώ οι υπάλληλοι του γραφείου της ΔΕΗ Αλμυρού ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν την εργασία τους.
Ο 53χρονος, που φέρεται να είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού, εισέβαλε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στα γραφεία της επιχείρησης και ωρυόμενος άρχισε να βρίζει και να πετάει από εδώ και από εκεί διάφορα αντικείμενα που έβρισκε μπροστά του.

Φέρεται να έσπασε γραφεία και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ φέρεται να επιτέθηκε φραστικά εναντίον τριών υπαλλήλων του γραφείου, μιας γυναίκας και δύο ανδρών. Άγνωστο είναι αν χειροδίκησε εναντίον τους, καθώς δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση χθες από τη ΔΕΗ για το επεισόδιο.
Πάντως στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού οι δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του 53χρονου για εξύβριση, απειλή και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ο 53χρονος αναζητούταν μέχρι χθες το βράδυ, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 53χρονος έδειξε κατ’ αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή του στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της μητέρας του, για οφειλές προς τη ΔΕΗ, που υπολογίζονται στις 8.500 ευρώ περίπου.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε γίνει χθες το πρωί, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι της.
Στα γραφεία της ΔΕΗ Αλμυρού έσπευσαν μετά το επεισόδιο εκτός της Αστυνομίας και ανώτερα στελέχη της Επιχείρησης από το Βόλο, προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι σε πάνω από 1000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα κάθε μήνα η ΔΕΗ στην περιοχή της Μαγνησίας, λόγω οφειλών τους προς την Επιχείρηση.
Σύμφωνα με στοιχεία από το ΔΕΔΔΗΕ Βόλου, το διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, καθημερινά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σπιτιών και επιχειρήσεων, στις οποίες προβαίνει είτε η ίδια η Επιχείρηση, είτε εργολάβος της, κυμαίνονται μεταξύ 40-50.

(epoli.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου