Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ Σταθάκη! Μπορεί να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος...


Δεν αποκλείεται αύξηση της τιμής του ρεύματος "εάν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22, θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε" δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του News24/7 στους 88,6 ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ λέγοντας ότι, έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος προς τη ΔΕΗ αλλά δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και γι' αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Σε σχέση με την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ τόνισε ότι "την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα".
"To τέλος προμηθευτή -σημείωσε- που αφορά τις ΑΠΕ, μηδενίζεται τώρα, παραλάβαμε προϋπολογισμό ελλειμματικό στις ΑΠΕ κατά 1 δισ, σταδιακά μηδενίστηκε το έλλειμμα".
Σχολιάζοντας τα προβλήματα στις σχέσεις Πάνου Καμμένου-ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταθάκης τόνισε τα εξής: "Το επίμαχο θέμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Μάρτιο άρα μέχρι τότε είναι διασφαλισμένη η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης. Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει. Από 11 Ιανουαρίου και μετά μπορεί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά τεκμαίρεται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές. Από διαδικαστική άποψη η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας".

Αρχειοθήκη ιστολογίου