Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αγωγή από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο ΣτΕ κατά της περιβαλλοντικής μελέτης για τη Μελίτη

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης υποστηρίζει πως περισσότερα από 20 σενάρια που εξέτασε σχετική μελέτη της ΔΕΗ, δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας τόσο ο ΑΗΣ Αμυνταίου, όσο και ο αντίστοιχος της Καρδιάς

Αγωγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπό πώληση μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα κατέθεσε χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια της να αποτρέψει την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας.
Πάντως έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι οι νομικές κινήσεις της ΓΕΝΟΠ κάθε άλλο παρά το μεγαλύτερο πρόβλημα του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι, αφού θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εξεταστεί από το ΣτΕ η συγκεκριμένη αγωγή.


Εξάλλου, χθες (15/10) ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης δήλωσε ότι περισσότερα από 20 σενάρια που εξέτασε σχετική μελέτη της ΔΕΗ, δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου για να μην προκύψουν προβλήματα σχετικά με την επάρκεια και ασφάλεια του συστήματος.
Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι με τα νέα στοιχεία που έχει προσκομίσει η ελληνική πλευρά θα καμφθούν οι αντιδράσεις της Κομισιόν και θα δοθεί τελικά η παράταση των 32.000 ωρών από 17.000 ώρες που είναι σήμερα για τον ΑΗΣ Καρδιάς.
Η  εκτίμηση αυτή εδράζεται στην έκθεση της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ, αλλά και σε μελέτη με 21 διαφορετικά σενάρια που συνυπολογίζουν όλα τα δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουν στο ενεργειακό σύστημα της χώρας ο ΑΗΣ  Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου για να μην προκύψουν προβλήματα σχετικά με την επάρκεια και ασφάλεια του, τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ , υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μία εμμονή που υπάρχει στην περιοχή».
Ο κ Αδαμίδης επεσήμανε ότι «με την παράταση των ωρών λειτουργίας στις 32.000 ώρες, ο ΑΗΣ  Καρδιάς θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον για δύομιση ακόμη χρόνια, μέχρι να μπει στο σύστημα η υπό κατασκευή νέα μονάδα Πτολεμαϊδα 5».

Σε ότι αφορά στον ΑΗΣ Αμυνταίου, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  ΔΕΗ χαρακτήρισε ικανοποιητική την εξέλιξη της  ένταξής του στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και της εξαίρεσής του από την αποεπένδυση, με το άνοιγμα των διαδικασιών το επόμενο διάστημα για την λειτουργική και περιβαλλοντική της αναβάθμιση.
www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου