Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ/ΔΕΗ):Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων "ματωμένων" πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτυπώνεται στο χαρτί και στην πράξη η πραγματική έννοια της "κανονικότητας" και της "ανάπτυξης" που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα σεντούκια της μεγαλοεργοδοσίας, με εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα.
Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!
Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!  Στην ουσία εφαρμόζουν το Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονίου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.
Είναι μεγάλη πρόκληση η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους απόμαχους της δουλειάς για τη "μη περικοπή των συντάξεων" και το "τέλος των μνημονίων". Έφεραν σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Πετσόκοψαν και μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν και άλλο με το νέο τρόπο υπολογισμού του Κατρούγκαλου, με αναπλήρωση το 40% από το 70% και τόσα άλλα. Και τώρα παρουσιάζουν σαν νίκη, ότι δεν θα κόψουν από τους υπερήλικες, αλλά με αντίμετρα θα κόψουν από τους νεότερους. Χωρίς ίχνος ντροπής παρακαλάνε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους!
Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η απόσυρση  των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και Αμύνταιου, όσο και των μονάδων που θα κλείσουν σε νησιά λόγο  της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, δείχνει ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, ανεξάρτητα της όποιας καθυστέρησης που έχει να κάνει με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είναι βέβαιο ότι για άλλη μια φορά, τις συνέπειες αυτής της πολιτικής θα πληρώσουν  τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά με αύξηση της τιμής της kwh και νέες διακοπές ρεύματος λόγο αδυναμίας να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Όσο για τους εργαζόμενους του κλάδου οι αρνητικές συνέπειες θα έχουν να κάνουν τόσο με την μείωση των θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς, αλλά και της μείωσης του μισθολογικού κόστους χτυπώντας άμεσα την ωρίμανση μέσω του νέου τρόπου αξιολόγησης του προσωπικού που εφαρμόζεται στην ΔΕΗ από 1-1-18 και τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά.
Αρνητικές εξελίξεις αντιμετωπίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ που πολύ γρήγορα θα ενταθούν με τις καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.  Η πλειοψηφίες της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιών σωματείων ΕΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησαν με συνέπεια όλα τα προηγούμενα χρόνια την πολιτική της απελευθέρωσης, δίνοντας <<σωσίβιο>> σε κυβερνήσεις και διοικήσεις, ακόμα και σήμερα που είναι προ των πυλών νέες μειώσεις μισθών, νέα επίθεση σε εργασιακές σχέσεις, ακόμα και βίαιες απολύσεις εξακολουθούν αμετανόητα την ίδια τακτική του εφησυχασμού των εργαζόμενων, την λογική του μικρότερου κακού και της διαχείρισης αυτής της πολιτικής , ψελλίζοντας  ότι όλα αυτά που ζούμε είναι συνέπειες των δήθεν άστοχων επιλογών κυβερνήσεων και διοικήσεών κρύβοντας για άλλη μια φορά από τους εργαζόμενους συνειδητά τον πραγματικό εχθρό.
Απέρριψαν την πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ στις 3-10-18 για απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8-11-18 μαζί με δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής εντάσσοντας και τα ζητήματα των εξελίξεων στην ηλεκτρική ενέργεια.
Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!
Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων".
Η Αγωνιστική Συνεργασία καταδικάζει της στάση των εργοδοτικών –κυβερνητικών συνδικαλιστών και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να πάρουμε τα πράγματα τα χέρια μας , να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, να παλέψουμε η ηλεκτρική ενέργεια να γίνει κοινωνικό αγαθό που θα ικανοποιεί τις εργατικές –λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να φορτώσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τα βάρη των τραπεζών στις πλάτες του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα  να συγκρουστεί με κάθε τέτοια λύση, με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που παράγει κρίσεις, φτώχεια και πολέμους.
Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, με την κακοπληρωμένη εργασία των ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης, με την ανεργία.
Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Αρχειοθήκη ιστολογίου