Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πρόεδρος του ΣΕΒ: Υπό όρους βιώσιμη η ΔΕΗ

Η οικονομία βρίσκεται σε χαμηλή πτήση, το κλίμα έχει χαλάσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο πλαίσιο παρουσίασης έρευνας της MRB με θέμα "Ο σφυγμός του επιχειρείν".
Συνεχίζοντας ο κ. Φέσσας εξήγησε πως το κλίμα έχει χαλάσει διότι "έχουμε μπει σε προεκλογική διαδικασία και αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων δίνεται έμφαση σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν".
Αναφερόμενος στις τράπεζες, σημείωσε πως η εμπιστοσύνη χάνεται.

Εκτίμησε πως η διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν έπρεπε να γίνει διστακτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι σωστό να κλοτσάμε το τενεκεδάκι προς τα εμπρός, ενώ συμπλήρωσε πως οι επιχειρήσεις που είχαν σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε να αναδιαρθρώνονται και να αλλάζουν διοικήσεις. 
Θ. Φέσσας: Υπό προϋποθέσεις βιώσιμη η ΔΕΗ
Σαφείς αιχμές για τις ευθύνες της ΔΕΗ και τα προβλήματα στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας άφησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας. Ερωτηθείς σχετικά εάν θα χαρακτήριζε τη ΔΕΗ ως βιώσιμη επιχείρηση, απάντησε ναι, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα αποκτήσει νέα διάρθρωση, νέο μοντέλο διοίκησης και παραγωγής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι καθώς η ΔΕΗ βασίζεται στους λιγνίτες, επιβαρύνεται με επιπλέον κόστη ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα βαρίδια όπως η μη εφαρμογή του νέου μοντέλου λειτουργίας της αγοράς.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει το υπαρκτό θέμα της υψηλής φορολογίας της ενέργειας, που επιβαρύνει τις τιμές της ενέργειας και δημιουργεί στρεβλώσεις για τις επιχειρήσεις έντασης ενέργειας.
Τόσο για τη ΔΕΗ που ανήκει στο Δημόσιο όσο και για άλλες περιπτώσεις εταιρειών που απασχολούν αρνητικά τη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι η ευθύνη βαρύνει τις διοικήσεις και τους μετόχους.

 https://energypress.gr/news/th-fessas-se-hamili-ptisi-i-oikonomia-ypo-oroys-viosimi-i-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου