Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ν. Μαριάς: Αναγκαιότητα η ΔΕΗ να έχει την ίδια μεταχείριση με την Πολωνική και την Βουλγαρική ΔΕΗ

Στην αναγκαιότητα να έχει η ΔΕΗ την ίδια μεταχείριση με την Βουλγαρική και την Πολωνική ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Δευτέρα 22/10/2018.
Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις των Παρισίων. Έχει όμως αναθέσει την διαδικασία αυτή στο σύστημα εμπορίας εκπομπών άνθρακα το ETS, το οποίο στηρίζεται στις δυνάμεις της αγοράς και έτσι δεν είναι αποτελεσματικό. Ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη κερδοσκοπία, η Ελληνική ΔΕΗ υποχρεώνεται κάθε χρόνο πληρώσει 400 εκατομμύρια ευρώ για το ΕTS».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και τώρα θα φτάσει στα 600 εκατομμύρια ευρώ αυτή η επιβάρυνση, σε μία φάση που υπάρχει ακρίβεια στο ρεύμα, υπάρχει ενεργειακή φτώχεια, και ταυτόχρονα πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης. Όμως, η Βουλγαρία και η Πολωνία, εξαιρούνται από την αγορά δικαιωμάτων αερίων ρύπων».
Και ο Νότης Μαριάς κατέλειξε: «Το ερώτημα είναι γιατί να μην υπάρξει αυτή η εξαίρεση και για την Ελληνική ΔΕΗ. Να έχει την ίδια μεταχείριση με την Βουλγαρική ΔΕΗ, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη φάση για την Ελληνική Οικονομία και την Ελληνική κοινωνία».

(Maleviziotis)

Αρχειοθήκη ιστολογίου