Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πιέζουν για προσλήψεις στη ΔΕΗ, τι ζητούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τροφή στα σενάρια που θέλουν τη ΔΕΗ να ετοιμάζεται για προσλήψεις δίνει ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, και ενώ το θέμα έχει θέσει εδώ και καιρό ο επικεφαλής της Μ. Παναγιωτάκης.
Σε συνεννόηση προφανώς με τον υπουργό, οι 18 βουλευτές επικαλούνται το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει ανάγκη για νέο προσωπικό, ότι η αποχώρηση από το 2016 έως σήμερα 1.250 εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης δίνει δυνατότητα για πρόσληψη 250 εργαζομένων (με βάση τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), πολλώ δε μάλλον όταν η μείωση του προσωπικού συνεχίζεται μετά τη καθιέρωση κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Το θέμα είχε ανοίξει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, όταν αναφερόμενος στη ανάγκη συνολικής αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, είχε μιλήσει για πρώτη φορά τόσο για μείωση του προσωπικού, όσο και για προσλήψεις.
Τότε είχε αναφέρει ότι η επιχείρηση θα επανεξετάσει τον αριθμό και τις ανάγκες σε επιστημονικό και επιτελικό προσωπικό, αλλά και την ανανέωσή του, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι τα 50 έτη, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι απαιτούνται προσλήψεις κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό, οι οποίες θα ανατεθούν σε ανεξάρτητο οίκο.
Συνέχεια είχε δώσει στο ίδιο θέμα τον Ιούνιο, όταν αναγγέλλοντας την αύξηση των καταστημάτων της επιχείρησης και την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας, προκειμένου να περιοριστούν οι ουρές, ο κ. Παναγιωτάκης είχε δηλώσει ότι αυτό προϋποθέτει και προσλήψεις προσωπικού.
Τώρα, επανέρχονται στο θέμα οι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την ανάγκη της ΔΕΗ πρόσληψη νέου προσωπικού, το γεγονός ότι το μισθολογικό κόστος για κάθε νέο εργαζόμενο είναι χαμηλότερο έναντι εκείνων που αποχωρούν και τα κενά στα εργοστάσια της ΔΕΗ (Δυτική Μακεδονία, Νομός Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και Μεγαλόπολη).
Οι 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Θεοφύλακτος Ιωάννης, Αυλωνίτου Ελένη, Γεννιά Γεωργία, Δημητριάδης Δημήτριος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα), Μανιός Νικόλαος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Ντζιμάνης Γεώργιος, Πάντζας Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης), Παρασκευόπουλος Νικόλαος, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σέλτσας Κωνσταντίνος, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τσόγκας Γεώργιος.

(Liberal.gr -Γ. Φιντικάκης)

Αρχειοθήκη ιστολογίου