Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Παναγιωτάκης: Έκαψ’ την καλύβα του να μη τον τρων’ οι ψύλλοι

Η διαλυτική εικόνα της Επιχείρησης και η αυτοκαταστροφική λογική των ανάλγητων διοικούντων δεν φαίνεται να έχει σταματημό. Με σπόνσορα την σημερινή κυβερνητική πολιτική στο ξεπούλημα του Ομίλου η οποία συντελείται στοχευμένα ώστε να οδηγηθούν Μονάδες, Λιγνιτικά Κέντρα, αλλά ακόμη και οι εργαζόμενοι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων. Κάτι που δεν είχε τολμήσει να το εφαρμόσει καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Η αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση πριν μερικά χρόνια φώναζε "ξεμπερδεύομε με το παλιό- κερδίζουμε το αύριο", μάλλον εννοούσε να ξεμπερδεύουμε από τη ΔΕΗ ολοκληρωτικά και να την δωρίσουμε στους ιδιώτες ανταγωνιστές που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης και παρότι μίλαγε για ηθικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων πολιτικών της αντιπάλων, έχει πράξει σειρά αρνητικών και επιζήμιων
καταστάσεων σε βάρος του Ομίλου ΔΕΗ.
Μάλιστα ο κ. Παναγιωτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ τα τελευταία 3,5 χρόνια πλήρωσε σε έκτακτες δαπάνες από το ήδη προβληματικό ταμείο της 1,2 δισ ευρώ (κάλυψη ελλείμματος ΑΠΕ, για ΝΟΜΕ ΑΔΙ, και το σκάνδαλο της Energa) ενώ η μετοχή της ΔΕΗ επί θητείας του έχει πιάσει πολικά νούμερα χωρίς καν να υπάρχει η δικαιολογία κάποιας χρηματιστηριακής κρίσης με συνέπεια να χάνονται εκατομμύρια ευρώ. Μια Επιχείρηση που είχε 2.5 δις χρηματ. αξία το 2014 σήμερα δεν αξίζει ούτε 300 εκατ. 

Ο κος Παναγιωτάκης μπορεί εσκεμμένα να καρφώνει την κυβερνητική πολιτική για τα τις άστοχες ενέργειες του περί έκτακτων δαπανών και δανεισμών, όμως είναι ο καλύτερος ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ αυτής της καταστροφικής πολιτικής για την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ΔΕΗ. Άλλωστε μία σειρά γεγονότων προδίδουν τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του όπως:
 - Tο ξεπούλημα των Λιγνιτικών Μονάδων σε Μεγαλόπολη και Μελίτη το βαπτίζουν αποεπένδυση με συνέπεια να οδηγούν τον εργασιακό βίο χιλιάδων εργαζόμενων στον καιάδα και πράττουν το πρωτοφανές ως γνήσιοι αριστεροί υποκριτές: Προχωρούν στον άμεσο σχεδιασμό κοινοπρακτικών σχημάτων παρέα με χρόνιους ανταγωνιστές και κακοπληρωτές της ΔΕΗ, τους οποίους πριν μερικά χρόνια τους κατήγγειλαν και ξαφνικά οι αγωνιστές του χθες μεταλλάχτηκαν στους υποτακτικούς του σήμερα. 
- Τρομοκρατούν το προσωπικό με εκθέσεις χρηματιστηριακών οίκων, διαρρέοντας απολύσεις και εθελούσιες εξόδους για να σκορπίσουν πανικό αλλά και φρούδες προσδοκίες σε συναδέλφους που έχουν δώσει και την ζωή τους για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Ταυτόχρονα ανέχονται τους δήθεν σωτήρες μας να ομιλούν για βιωσιμότητα, τεράστια χρέη με τεχνοκρατικούς όρους εξυπηρετώντας συμφέροντα που μόνο το καλό της ΔΕΗ δεν επιθυμούν.
 Παράλληλα με το νέο σύστημα αξιολόγησης διχάζουν αναίτια το προσωπικό σε πατρικίους και πληβείους, επιλέγοντας να επιβραβεύουν τους αρεστούς ίσως και τους αριστερούς, έναντι των πραγματικά αρίστων.
 - Νέο κατόρθωμα της "διοίκησης των προθύμων" στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι η συμφωνία αναχρηματοδότησης των δανείων από 4 συστημικές τράπεζες, με το επιτόκιο στο τσουχτερό ύψος του 5,8% και με τις τράπεζες να απαιτούν το 70% των χρημάτων από την πώληση των μονάδων της. Το συγκεκριμένο οικονομικό εκβιασμό η διοίκηση αντί να τον αποκρούσει τον θεωρεί ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς καν να έχει συμφωνήσει έστω σε κάποια σοβαρά χρηματικά ανταλλάγματα. - Τελευταίο κατόρθωμα των αδίστακτων κυβερνητικών καιροσκόπων είναι η μεγάλη φούσκα με την Σκοπιανή ηλεκτρική εταιρεία, όπου η διοίκηση της ΔΕΗ ως πειθήνιο όργανο εκτέλεσε άλλη μία καταστροφική επιλογή των Τσίπρα- Σταθάκη. 
Υπονομεύουν με τις αποφάσεις τους τον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ. Ειδικά με την προδοτική εξαγορά της προβληματικής Σκοπιανής ηλεκτρικής εταιρίας ζημιώνουν με εκατομμύρια ευρώ τον Όμιλο ΔΕΗ, αλλά και παράλληλα πριμοδοτούν την ανθελληνική προπαγάνδα της κυβέρνησης Ζάεφ εναντίον της πατρίδας μας. Εκτός ότι χαρίζουν το όνομα, Μακεδονία (μαζί έθνος και γλώσσα) στα Σκόπια, χαρίζουν και χρήματα του ελληνικού λαού σε χρεοκοπημένες εταιρίες. Εκτός από επικίνδυνοι είναι και εντελώς ανίκανοι και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 
Οι πρόθυμοι του ξεπουλήματος επιμένουν να εγκληματούν εναντίον των βαριά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών αλλά και προσβάλουν το κύρος της Επιχείρησης δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης. 
Παίζουν με τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων στην Επιχείρηση αφού, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο κλείνουν το ΑΗΣ Αμυνταίου, ΑΗΣ Καρδιάς, ξεπουλούν Λιγνιτικά κέντρα σε Πελοπόννησο και Μακεδονία και προαναγγέλλουν ουσιαστικά κλείσιμο Μονάδων, απολύσεις προσωπικού που τις βαπτίζει αποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους, λόγω συνταξιοδοτήσεων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το ψεύτικο αριστερό τους προφίλ. 
Θέλουμε να τονίσουμε πως, για την ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ προέχουν τόσο η ενεργειακή ασφάλεια της πατρίδος μας, όσο και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, διότι φαίνεται με μαθηματική ακρίβεια ότι, με τους χειρισμούς που κάνει η σημερινή διοίκηση, από το μικρή ΔΕΗ που κάποτε ορθά κατακρίναμε, καταλήξαμε στην μισή ΔΕΗ και είμαστε ένα βήμα πριν από το ………. "που ναι η ΔΕΗ"!!!

                            Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου