Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Σκρέκας: Δεν πρέπει να γίνει απανθρακοποίηση μονάχα με τη συμμετοχή της Ευρώπης

«Για να είναι βιώσιμο το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες του πλανήτη και να είμαστε όλοι δεσμευμένοι στην εφαρμογή τους. Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν το γιατί και τη σημασία της κυκλικής οικονομίας, ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια ενεργά».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κ. Σκρέκας μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ειδικά, στον τομέα της ενέργειας είπε ο κ. Σκρέκας ότι: «Η κυκλική οικονομία έχει κόστος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει κινητροδότηση σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Αναφερόμενος στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι οδηγεί μεν στην κατάργηση των μονάδων παραγωγής από άνθρακα αλλά θα πρέπει να συνεξεταστούν οι επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία και την ανταγωνιστικότητά της λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους στην οποία οδηγεί αυτή η πολιτική».
Για το λόγο αυτό κατέληξε ο κ. Σκρέκας, «δεν μπορεί να εγκατασταθεί τέτοιο μοντέλο οικονομίας μόνο στην Ευρώπη όταν οι τρίτες χώρες αδιαφορούν».


 https://energypress.gr/news/skrekas-den-prepei-na-ginei-apanthrakopoiisi-monaha-me-ti-symmetohi-tis-eyropis

Αρχειοθήκη ιστολογίου