Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Κ. Σκρέκας για τη ΔΕΗ: «Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Δ.Ε.Η. θα λογοδοτήσουν»

O Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ.Κώστας Σκρέκας, σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην «εφημερίδα των Συντακτών» για το θέμα της Δ.Ε.Η., έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νούμερα του ισολογισμού για την πορεία της Δ.Ε.Η. μιλούν από μόνα τους και είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Παραδώσαμε το 2015 στην κυβέρνηση μια υγιή και ακμάζουσα εταιρεία και αποχωρώντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με ζημιές, καταρρακωμένη αξιοπιστία και χωρίς κανένα αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο.

 Πέρα όμως από την προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης να κάνουν το άσπρο μαύρο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθειά τους να προκαταλάβουν και να επηρεάσουν το πόρισμα των δύο ελεγκτικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνά τους. Καλούμε τις διοικήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΕΛΤΕ, παρότι έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, να μην επηρεαστούν από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και να προχωρήσουν στον ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τη Δ.Ε.Η., εξετάζοντας όλες τις πτυχές που αφορούν την αναμόρφωση του ισολογισμού της εταιρείας, την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και την τήρηση των σχετικών νόμων και κανονισμών για την ορθή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης, με απόλυτη διαφάνεια.
 Ενημερώνουμε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Δ.Ε.Η., προς όφελος του συνόλου της οικονομίας και των εργαζομένων. Δεν πρόκειται, όμως, σε καμία περίπτωση να συγκαλύψει τις αιτίες και τους υπεύθυνους της μετατροπής της Δ.Ε.Η. από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για όλη τη χώρα. Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Δ.Ε.Η. θα λογοδοτήσουν». 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου